fredag 30 januari 2009

Kommunikationstankar

I nuvarande kurs läser vi kommunikation med allt vad det betyder; krishantering, bemästrings strategier, ohälsa, utvecklings psykologier och kommunikations varianter. I det senare finns det radiomodell, det finns McGuires modell och så har vi då transaktions analysen.... I TA utgår man från vilket synsätt man har på sig själv och andra. Dvs Jag är OK men inte du, Du är OK men inte jag eller så Jag är OK och du är OK. Det beror väl på självförtroende och inställning mm.

I kattvärlden uppträder en massa människor konstigt (i mina ögon), man ser ner på andra för småsaker, anser sig vara bättre än andra. Ja ni förstår... I dessa fall skulle inte TA funka alls för då är man inte på samma nivå. Detta är nog ett av svaren på varför folk inte bryr sig om att ens försöka vara trevliga. OM jag anser att jag är mycket bättre än andra så varför skulle jag ens idas....

Nåja, ha lite överseende med en svamlande amatör psykolog och hennes tolkningar. Men tänk på att kanske det finns ett korn av sanning.....

Kiss an Goodbye S

torsdag 29 januari 2009

Tankar....

Dagen har varit fylld av rollspelande, tokigheter och planer på att bara ha kul!!!!! Jag trivs så himlans bra i gänget med H, E och M. Trots att jag är en hel del äldre än mina klassisar. Hoppas jag har lite att bidra med i alla fall. Trots att jag vet att jag är himla drivande. Vill ju ha bra resultat....
Vi kollade in en del smink. Vi ska beställa från USA. http://www.cherryculture.com Kolla själv. Vill ha tarmen suger elakt. Har beställt lite av varje.

Har fotat mina småkatter idag. Bland annat Gertruds mage. Den är stooor. Hjälp!!! Undras just hur många pumpat in där.... Visar sig runt den 13 februari. Hoppas nån kommer att tycka om mina otypade katter..... *lol*

Kram Kram S

onsdag 28 januari 2009

Ny dag Nya tag.

Ny dag i skolan med obeskrivligt tråkiga föreläsningar. Obegripliga mål och ännu mer obegripla uppgifter. Är det så i den akademiska världen? En lärare samtycker till vad vi i gruppen tänkt ut, sitter och nickar och hummar att det är bra. Nästa lärare tycker att det inte är bra, målen är för högt satta och vi måste ändra mitt i utarbetandet. Grrr, gör dom det för kul?

Ska ta nytt tryck i morrn, lite okul om man kan få uttrycka sig så. Sen n till syorstan för att grupparbeta igen. Känns otroligt barnsligt med rollspel på högskolenivå. Men det är bara att gilla läget.

Ska snart krypa till kojs, läsa pedagogik och kommunikation innan John Blund kommer. Ska nog ta med 4 semlor till vårt arbete i morrn bara för att man måste få unna sig....

Kram S

fredag 23 januari 2009

Host host host!

Nån som har en bra huskur mot natthosta. Handlade diverse medikamenter på apoteket för detta bekymmer. Inget har direkt hjälpt utan snarare så lever jag på natten och sover på dan. Inte bra alls.

Hur som, jag har sett den allra sötaste lilla CRX padda med vitt. Vill ha..... Hur knäppt är det då man redan har börjat tänka namn för stamtavla och namn hemma. Fanken jag vet ju inte ens vad Gertrud har i sin mage. Kanske 5 paddor med vitt. Hur gör jag då???? Och vad är det som gör att jag blir alldeles varm invärtes av en liten svartsköldpadd och vit kattunge?????

Nu är det i alla fall fredag kväll. Ska inget alls göra, dricka lite vin och se Lets Dance. Har för första gången på massor av år nekat till arbete på mitt jobb utan dåligt samvete. Vad har hänt? Är det skolan som fördummar, förbluffar eller försmartar???? Hoppas på det sista.

Kramen till er alla!

onsdag 21 januari 2009

Facebook

Blev för ett tag sedan uppmanad ev en fd klasskompis att skaffa Facebook för det var så bra att hålla kontakta med varandra genom det. Jo hejsan svejsan, sällan eller aldrig hör man av henne.....
Nåja, där kan man göra diverse tester om vilken person man är, egentlig ålder osv. Gjorde Dr Phils test och fann att min självinsikt inte är vad den borde vara...Kolla själv på resultatet och tyck till:

Your Result: The Shy Worrier -
People think you are shy, nervous, and indecisive, someone who needs looking after, who always wants someone else to make the decisions & who doesn't want to get involved with anyone or anything. They see you as a worrier who always sees problems that don't exist. Some people think you're boring. Only those who know you well know that you aren't.

Hej och Hå så det kan Gå. Kram S

måndag 19 januari 2009

Oh holy mother!

Hur tråkigt kan man göra ett ämne???? Ja i mina ögon är det fullt möjligt att snacka sönder och samman ett hyffsat intressant ämne som Människans livsvillkor. Människan står dessutom och flinar mest hela tiden. Påståendet min svärfar gjorde en gång stämmer kanske in: " Den som går omkring och ler ständigt är religiös". Jag tror han har rätt.

Pratat med pappa idag. Vi ska senare i veckan bestämma datum för middag. Det brukar bli så himla trevligt. Vi kan prata om allt och då menas verkligen ALLT.

Nog för idag. Höres!!!!

söndag 18 januari 2009

Gaaaahhhh!!!

I går var våra goda vänner E och K med barn här och vi käkade tacos tillsammans. Trevligt!!! Idag har förkylningen brytit ut och jag känner mig vissen som fasen. Vi startade ett never ending projekt på fm = städa dotterns rum. Oh det var länge sen jag var så arg!

Annars har dagen varit hyfsat stillsam. Laddar för ny kurs i morrn och styrelsemöte på kvällen.

Kiss and hug S

fredag 16 januari 2009

Lättnadens dag!

Ja men då var storbauta tentan avklarad. Gick bara fint, trodde lustigt nog att den skulle vara svårare.
Så vad ska ske i helgen då??? Kanske bara slappa, läsa en bok för nöjets skull eller kanske börja plugga inom nästa ämne.... Tror det blir det allra första alternativet.

Dottern har tjatat om utställningen på museet och kanske blir det en tur dit vem vet. Ska hur som helst unna mig ett (läs minst 3) glas vin ikväll för att jag varit så himlans pluggig sista tiden.

Ha de gott alla ni där ute!

torsdag 15 januari 2009

Bloggeliblogg.

Oj var det så himla enkelt att starta med bloggandet. Har gruvat och funderat ett längre tag men nu så är det igång. Allt avklarat under tiden resten av familjen duschar innan vi ska gå iväg på 6-års kalas.

Imorrn är det Anatomi och fysiologi tenta dags. Fjärilarna spökar och bökar i magen. Tankarna virvlar i skallen om hur det ska gå, bli, kan jag allt osv. Mail från "fröken" om tentan och dess upplägg gör banne mig inte saken lättare. För Guds skull håll tummarna!!!!!

By by vi ses!!