torsdag 26 februari 2009

Attityd eller auktoritär


Nu mina kära vänner vill jag veta vad ni tycker. Hur är det med meningen av orden i rubriken? Attityd? Positivt eller negativt? Vad är egentligen att ha attityd? Vara annorlunda, sticka ut från mängden, ha åsikter och skapa en påhittad figur? Får man ha attityd eller störs människor i omgivningen av det? Är att ha attityd att vara kaxig och säga åt folk att fara och dra?

Auktoritär? Vad är betydelsen av det? Vara bossig och bestämmande? Kanske bry sig om eller inte bry sig om?

Jag vet jag att jag är bossig, vet att jag i grupper där ingen tar kommando "rycker" in för att så att säga styra upp, ordna nån struktur, komma vidare i arbete eller resonemang, skapa debatt. När kompisar mår dåligt gå in och säga till tredje part att; Du! Nu tar jag över, jag är ändå här och du är en bit bort." Är det att vara auktoritär eller bry sig?

Kan man får vara auktoritär och ha attityd och ändå ha kompisar kvar? Svaret kan vara; att lär man sig se bakom fasader kanske man står ut och är kvar, kan man inte analysera och studera så lämnar man.

Hur är det sen när folk skapar en egen attityd? Då är många snabba att sätta etikett och stoppa i fack och det understödjer attityden så personen i fråga helt plötsligt är etiketterad som nån speciell. Som kanske "den sura", "den högfärdige" "den besvärlige" eller "den man inte kan umgås". Ingen bryr sig att ta reda på vem som etiketten satts fast på.

Aja, skitsamma. Ännu en hemma snickrad analys om folk man umgåtts med! Take it or leave it!!!


Attityd kramar!!!!!

tisdag 24 februari 2009

I huvudet på en studerande...

Jaa hörrni, vad rörs sig i huvudet på mig. Hmm en himla blandning just nu. Kommande tenta i mikrobiologi, semlor, skidor som ska med dottern till skolan i morgon, åsikter av varierande slag och mycke mycke mer. Så vad har studenten gjort idag då: dammsugit, tvättat, fikat med svärmor, fikat med vännen K, arbetat med hembygdsföreningens papper, lagat mat, löst korsord, bloggat och fotat kattungar. Vad borde studenten ha gjort: hon borde ha städat mera, vikit tvätt, pluggat, betalt räkningar och massor mera. Vad tycker studenten då? Jo en jävla massa om det mesta. Tyvärr är det så! Men med åldern har jag lyckats behärska dem och känner inte längre samma sug efter att ge uttryck för dem. Antagligen för att fokuset har förändrats, det är andra saker som är viktigare nu. Barn kan vara en av de orsakerna. Det som tidgare fyllde vardagen känns otroligt mycket mindre viktigt nu. Varför? Ja en orsak kan vara att egocentreringen måste släppa, JAG:et måste ta midre plats för nån annan behöver det bättre, nån annans jag behöver stärkas. Mitt j-vla ego är stort nog blir kontentan av detta svammel.

söndag 22 februari 2009

Diverse funderingar


Önskar att jag kunde skriva lika knivskarpa inlägg som vännen K, vara lika underfundigt rolig och ordkonstnärlig som många andra bloggare. Men icke, här sitter man tom i skallen, trög i fingrarna och alldeles göralös. Tänker givetvis varför ska man blogga då, jo du det kan man fråga sig. Men jag har inget annat göra just nu. Helgen har varit sådär, började lördagen med en makalös huvudvärk, gaaah. Skulle gärna gett bort den till nån annan dumskalle som kanske skulle behövt den bättre. Min vanliga huskur med ipren och cocacola och sömn motade iväg eländet och sen kom bakiskänslan. Inget funkar riktigt, den lättaste sak blir svår. Men nu idag känns det bara fint, ådrog mig dock en annan åkomma på em; Paltkoma! Huga, gott men sövande! Hur var det nu det hette; JO Raspeballer, hehehe, coolt namn!


Hur som helst växer CRX bebisarna bara fint, lilla röd utvecklas bra och jag känner mig tillfreds med hela kullen. Vad jag däremot inte känner mig tillfreds med är alla knäppisar som kontaktar mig nu. Och så denna j-vla allergi, vem fan sprider ut att CRX:ar ska vara allergivänligare än andra raser? Den som gör det skulle jag vilja ha ett allvarligt snack med. Ser ni han/hon skick hit´n!


Annars får ni ha det! /S

onsdag 18 februari 2009

Vänner!


Det är gott att ha goda vänner, ja till och med riktigt goda vänner! De hjälper en när man har det svårt, ger en insikt om de problem och fel man har och framförallt är dom otroligt trevliga att diskutera med! I dag har K hälsat på och vi diskuterade allt och ingenting. Mest blev det prat och hur man beter sig i grupp, enskilt och mot vänner. Orsaken till varför man beter sig, var gränsen kan gå för förlåtande. Varför en del människor måste hävda sig mot andra, varför man absolut inte kommer överens med vissa. Varför man i en nybildad grupp måste ta kommandot och visa upp sin kaxighet och säga här är jag. Varför vissa måste "slicka" och vissa "slickas" för att accepteras Jag tror ni får en bra bild om vår psykologiska hemsnickrade miniutredning. Vi nådde ganska bra resultat! Vi hade åtminstone trevligt.


/S

måndag 16 februari 2009

Alla Hjärtans Dag!

Det har i år varit en fantastisk dag! Rosor från sambon, kattungar födda och ett brev från dottern. I brevet stod det: "Du är en fantastisk mamma, du är snäll och pluggar hårt, du förtjänar massage och en tupplur ibland." Visst är det underbart! Sådana dagar tänker man varför bråkas det så mycket annars? Är det så här det kommer att bli när barnet blir större? Får passa på och njuta medan det varar!
Hur som helst är det skönt att uppskattas trots att man vissa dagar helst vill vara utan familj!

Hoppas alla ni där ute blev uppskattade på Alla Hjärtans dag! Annars kommer det en ny nästa år!

Kram!

fredag 13 februari 2009

Irritationsmoment


Måste bara skriva av mig lite besvikelse. Jag hatar verkligen grupparbeten. Inte för att jag har svårigheter att samarbeta med andra ( tror dock att vissa läsare av denna blogg anser att jag har det) utan för att jag sätter målen högt och vill göra bra arbeten. Tyvärr delar inte alla den ambitionen utan när man kommit överens om saker så bryter man det. Förklaringar som "Nja jag hade inte tid" "Jag glömde hemma" "Jag hittade inget att skriva om". Då sitter en annan där med långnäsan och har skrivit massor, varit plikttrogen och plågat sig med att få saker och ting klart. Man tar på sig ytterligare för att arbetet ska bli klart. De mindre ambitionslystna får då bra betyg för saker dom faktiskt inte deltagit i. När vi ska träffas i gruppen sitter man och sms:ar, snackar på msn eller kollar smink o sånt på nätet. Grrrr!!! Fortsätter det tänker jag minsann skvallra för fröken!!! Småsint? Jajamänsan det kan du ge dig på!!!!! Jag tänker framhålla vad jag har gjort för jag vill ha credit för det!

tisdag 10 februari 2009

Dålig dag.


Då har man sin första lediga dag på ett tag, men vad händer, jo det mesta blir fel. Ja inte allt. Vaknar av en dundrande huvudvärk, skickar barnet till skolan, vilar en stund, känns bättre. Åker en sväng till min kompis K, har trevligt, dricker te, avhandlar diverse kattärenden, åker hem, hämtar barnet, huvudvärken tillbaka, mobiltelefonen borta...... Har letat och letat och letat.

Äter middag, skickar H+E till skidträning. Fortsätter leta telefon, den är ingenstans. Förstod att denna vecka skulle bli så här efter starten igår.;)

Nåja, nu är det bara bilen kvar och den kommer hem senare. Förhoppningsvis är den där.


Ska passa på och vila en srund nu innan dom kommer hem.


Kramar på er! /S

måndag 9 februari 2009

Upprörd....


Jo, men visst! Bra start på veckan eller hur. Bara måndag och redan denna irritation. Skrev ett mail till en uppfödarkollega som jag tidigare lånat hane av. Såg av en tillfällighet att han registrerats i en annan färg. Trodde då i min enfald att jag kunde söka information hos henne i fallet. Tyvärr misstog jag mig trots mitt snälla och undrande mail där jag frågade om hennes åsikt och skickade med bilder på mina egna. Svar tillbaka: Hej, Javisst har han registrerats om. MVH XX.


Är det detta som händer när man blir stooor, omsvärmad av andra kollegor, nån att se upp till. Är det då man slutar bry sig? Slutar behöva hjälpa andra, känna sig tvingad att svara på enfaldiga mail från andra uppfödare?


Nu är risken mycket liten, ja till och med minimal att jag skulle bli plötsligt populär på samma vis som hon. Det ligger inte riktigt i min ambition då jag trivs bra som det är. Men om, det skulle ske SNÄLLA SNÄLLA, Ni som är mina vänner säg åt mig! Kläm till mig och påminn mig att även jag började jag utan kunskap. Tror det är viktigt att komma ihåg det!


/S

söndag 8 februari 2009

Svart och vitt.


Genom egen självanalys och genom god väns analys av mig själv så är det klart att jag är en av dem som ser saker i svart eller vitt. Har sett ett mönster i att när det handlar om saker, företeelser eller nya bekantskaper. Jag har alltid en snabb uppfattning om vad som är bra eller dåligt. Upplystes genom min egen analys att jag borde ge allt som nämnts ovan en andra chans och började göra det. Tänkte att nya bekanskaper ska få en andra chans när jag dömt ut dem.... Men fasen, i alla fall hittills har den första svart/vita tolkningen varit rätt. Min kloka pappas ordspråk: "Första tanken är alltid bäst" regerar.

Mitt liv får fortsätta vara svart/vitt, jag trivs med det och framför allt det funkar och känns tryggt. Då slipper man spilla möda på det som är dömt att misslyckas....

Kram /S

Snö snö snö.



I vår familj älskar vi snö. Barnet blir glad för möjligheten att leka i snön, mannen blir ännu gladare för han får använda snöslungan ( 2 år sen sist). Slungan som vanligtvis står i garaget brukar startas ibland bara för att.....


Själv tycker jag om att skotta, tycker det är en skön motion och skönt är det sen när man kommer in och dricker varmt te.


Så i dag är alla glada i huset.




Helgen har varit mycket trevlig! Våra goda vänner A o C kom både fredag o lördag. Vi fick mycket avhandlat C och jag. Allt möjligt men jag är rädd för att det var jag som stod för mesta surret, blir ju sån efter lite dricka.... MVH S




fredag 6 februari 2009

Att vara nöjd.


Att känna sig nöjd över någonting man presterat är en härlig men farlig känsla. När man når känslan blir man så glad, man kan vara generös mot andra och i största allmänhet grisigt nöjd. Man önskar känslan ska hålla i sig lääänge, men gör den det finns det risk att man blir självgod och det är inte alls bra. Självgoda människor är avskyvärda, dom står ofta ganska ensamma för vanligt folk orkar inte med dom. Huga, hoppas jag aldrig blir sån....


Så, nu är det dags snart att min nöjdhet går över ( den över att skrivit toppen bra på den bautastora anatomi och fysiologi tentan) annars kanske jag blir självgod och jag vill ju för allt i världen inte vara utan mina vänner!!!!!


Hej hopp, ha det allra bäst!! /S

onsdag 4 februari 2009

Serious...


Man kan undra varför man sitter vid datorn denna tid på dygnet och spelar Spindelharpan. Kan det vara så att kroppen vant sig vid allt pluggande fram till 3-tiden på morgonen och kaffedrickande för att härda ut. Eller är det alla tanken på att lilla dottern som håller på att bli stor... Det borde väl finnas en viss rättvisa, den som skapade våra kroppar, utrustade dom med diverse saker, han/den/det borde väl haft förstånd att kropp och hjärna ska mogna samtidigt. Det ena borde inte ska hinna före det andra.

Man pratar om att finna balans i livet, borde inte det gälla detta också. Förresten hur skapar man den balansen? Jag har ingen aning för i mitt liv finns det ingen balans. Tycker ju ganska bra om karusell, men det ska man bara åka om man fixar det. Det vill säga att huvudet hänger med kroppen.


Låter det svamligt, det är inget mot vad det är i skallen.


Sov gott /S

tisdag 3 februari 2009

Snart tillökning


Här skickar jag ut en allmän förfrågan om gissning av antal bebisar i Hjärtats mage. Ledtråd; första kullen innehöll 4 st , andra kullen 5 st. Detta foto är taget när det var 16 dagar kvar. Är ganska säkert på att den stackars blivande mamman har många i magen. Men kompisar slå till med en gissning.


Bye /S

måndag 2 februari 2009

Boring boring..


Känslan av att det snart måste hända nåt riktigt kul är akut. Och den måste botas ( med nåt kul). Hur bär man sig åt när man inte vet vad som skulle vara kul? Tjejdag i Umeå? Riktig fylla på O´learys? Nämen säg! ge mig förslag. Det händer ju för fan ingenting. Antagligen kommer Gertruds födsel ge mig allt och lite till i händelse men det är inte det jag söker.

Klart slut /S

ps. Skicka gärna förslag!

söndag 1 februari 2009

Bakdag.

Idag har familjen A-S bakat. Hela långa dagen. Dottern och jag bakade krämbullar. Mums, dom blev hur bra som helst. Pappa S bakade vanliga bullar. Blev också bra men för prestigens skull så blev mina bättre. Såklart!!!

Annars har helgen gått i ett rasande tempo. arbetade natt mellan fre-lör Åkte till svärmor och svärfar lördag för att försenat gratta H. E skulle stanna kvar men fick sån himla mamma och pappa sug och följde med hem, med resultatet att hon blev ångestfylld av att "Tänk om jag gjorde farmor ledsen". Skickar ett bauta stort djävla åskmoln med adress till V 108!. Det är deras fel alltihopa.

Har haft trevligt besök av A+C i kväll, vi fikade och snackade skit om det mesta. Ska snart natta och måste antagligen stanna hemma från skolan i morrn. då dottern inte mår helt OK ikväll. Illamående och yr. Typiskt!

Nog från mig, vi hörs /S