torsdag 28 maj 2009

Suck, nu är våren här.

Missförstå mig rätt. Jag älskar våren och det som händer i trädgården, bara nån annan ville låta dig hända.....
Ett gott råd kära C; skaffa ingen stor damm. Har nu stått på huvudet och rengjort och tömt den ena på diverse äckligheter.

Besiktning

Har varit på knölbesiktning på Vårdcentralen idag. Inte den stora knölen mellan axlarna utan en liten bak i nacken. Den har gjort ont ett tag och när jag gick dit hade jag intalat mig själv att gnälla rejält så att den snabbt skulle tas väck. Men S kommer in till snygg doktor som med varma och trevliga händer klämmer och känner (på knölen alltså), (ja den i nacken), frågar hur jag mår, tittar med bruna ögon på mig och lägger huvudet på sne´. (Bögvarning? jajamänsan) Säger att givet får jag en remiss till Kir mott. men den kommer att ta 3 månader. Där borde S ha harklat sig och sagt Stopp nu, jag vill ha den väck nu. Men gjorde S det???? Nä, bara hummade med att självklart 3 månader, inga problem, absolut visst hör jag av mig om den besvärar mer.
Tillbaka i bilen svär jag för mig själv; Jävla pucko. Vars tog stöddiga S vägen, hon som skulle hjälpa mig??? Hittade henne först utanför Vårdcentralen. Svikare!!!!!

Summan av kardemumman; 3 månaders nackont till! Yiipiii!

onsdag 27 maj 2009

Jävla puckon!

Idag tror jag alla Öviks jävla puckon varit ute på vägarna. Satan i gatan var fick dom sina körtkort? Man blir ju helt bindgalen när folk beter sig som dom hör ibland efter vägarna och mot medtrafikanterna. Inte kan väl 08:orna ha utvandrat till våra trakter??????

Hyllning

En liten stillsam hyllning till min dotter. Du är klok(ibland inte), du är snäll, humoristisk och ibland helt galen. Det som stundvis glimtar igenom i förtonårstiden nu är den vuxna tjej du kommer att bli. Fylld av humor som ibland blixtrar till och genom knivskarp uppfattning ser det roliga i händelser. Kommer med en kommentar som bara sätter pricken över i:et! För mig är du vacker, kanske det allra vackraste som finns. (Skatorna tycker om sina ungar oxå har jag hört sägas)Du kommer att bli outstanding som tonåring och ung vuxen kvinna. Hoppas du hittar nån som förstår ditt värde när det är dax. Klokskapen finns där redan nu, stundvis slår du oss med häpnad. Det finns absolut tillfällen när du gör mig helt galen av ilska och det faktiskt nästan inte går att diskutera med dig. En föraning om tonårstiden som antagligen inte är så långt borta. Somliga är inte medvetna om vad som gås miste om! Eller kanske?! Åtminstone hoppas jag det, och att det skapar tonvis med ångest.

Tuta å kör!

Snart bär det av ner till Universitetet för näst sista gången denna termin. Kan knappt fatta att det snart är lov och pluggfritt i 3 månader. Idag ska uppsats redovisas och oppnoneras på. Gulp. När jag läst de andra brudarnas uppsatser får jag en lätt obehagskänsla i magen. Dom är ju så mycket bättre än jag. Utom en av dem, he he. Hon har skrivit lite, fel, dåligt och saknar jättemånga obligatoriska saker. Den ska jag opponera på. Hur snäll ska jag ställa in mig på att vara idag? Hmm, låt mig tänka...... Inte snäll alls just nu, så vi får se. ^_^

Känner mig inte så snäll då jag löpande får rapporter om att killarna i dotterns klass inte alls är snälla..... Måste snart ta till storsläggan å skicka H till skolan och snacka allvar med killar och föräldrar.

söndag 24 maj 2009

Mantran/klyschor

De allra flesta jag känner har ett mantra/klyscha. Varför frågar man sig, jag tror det är för att övertyga sig själv och andra att så här ska det vara eller om man upprepar samma sak massor av gånger så sker det faktiskt. Min chefs mantra är: "Men det är er skyldighet!" Gäller allt från den simplaste sak på jobbet till att läsa sin lön. Det är massor med skyldigheter.
En av mina vänners vänner har: "storleken har ingen betydelse". Ha! Vem försöker han lura????
En annan i min bekantskapskrets :"vi måste gå ut och ta en öl nån gång". Japp säg bara till! Har inte hänt än, kanske det inte är upprepat tillräckligt många gånger.....Vad sägs om: "det ordnar sig alltid". Nä det gör det inte!!!!! Liknar kattskit säger jag!
Jag är inte överdrivet förtjust i klyschor och helt säkert använder jag mig av flera jag med, bara inget jag är medveten om. Det vill säga lyckligt ovetande, alltså behöver jag inte irritera mig på mig själv.

See you!

torsdag 21 maj 2009

Min sambo han är snäll han!

För ett tag sen sa älsklingen i huset: " Älskling du har faktiskt changserat en del sen vi blev tillsammans." Svaret från mig blev : "Du med!"
Sen åkte jag på affären och såg en annan kvinna som changserat mer. Berättade för H att jag träffat henne och hon hade banne mig riktigt changserat! Blivit både fet och ful! Dessutom är hon yngre än jag!!! Va?! Alltså är jag ändå mer välbehållen än hon! Jag är i alla fall över 40 hon är en bra bit under. Känns fint att se att andra förfaller mer än en själv!

onsdag 20 maj 2009

Bokslut i all ära!

Min kompis K gjorde ett inlägg i sin blogg om att göra bokslut. Jag håller med om att känslan är förlösande, det är otroligt berusande att klarat en stor utmaning och få lämna ifrån sig och tänka att nu är det klart.
Men fasen innan man nått dit är det banne mig ingen berusning.Snarare tvärtom, just nu mitt i slutet på en rapportskrivning. Känns bara som om det är ett helt helvete av ordbajsande för att få ihop de obligatoriska 8 sidorna. Kattungarna har nu flyttat. Skönt förvisso men tänk om deras nya ägare inte tycker om dem, det inte funkar osv. Alltid samma pirr veckorna efter en kull avflyttat till sina nya ägare.
Ska snart ta ett glas vin, när H kommer hem. Fixa maten, och sen avsluta skrivandet och stornjuta av att det är 7 dagar ledigt nu! Från skolan det vill säga, 2 nätter ska tillbringas på mitt jobb....

söndag 17 maj 2009

Spritlukt var det här!

Huset stinker av nån konstig spritdoft efter en rejäl avlusning av husets familjemedlemmar. Igår upptäcktes att dottern i huset har huvudlöss, panik ner till apoteket idag och nu är vi alla behandlade. Ny behandling om en vecka.
Trodde aldrig att detta skulle hända oss, huga! Dom små djävlarna är riktigt äckliga!
Nåja, nu har dom döden dött och vi alla är lusfria.

lördag 16 maj 2009

Suck :(

Varför tror jag att ingen kan sköta om mina kattungar lika bra som jag? Jag proppar kattungeköparna fulla med goda råd och gör si gör så.... Dom är säkert skitless när dom åker och tänker att puh vilken jobbig människa. H påstår att jag pratar för mycket men jag vill ju att flytten ska gå så smärtfritt som möjligt. Kanske jag inte ens ger dem utrymme att fråga allt dom själv vill.... Måste ändra mig till nästa kull, de som är kvar och ska flytta kommer ju till rutinerade och erfarna kattägare så det är jag inte ett dugg orolig för.

Måste dämpa mitt kontrollbehov.....

tisdag 12 maj 2009

Hissa och Dissa

Populärt inslag i Rix Morronzoo. När jag nu satte mig för att göra detta själv var tanken glasklar och mitt hiss och diss var klockrent. 10 sekunder senare är det borta innan jag ens fått ner början. Hur kan det bli så? Risken finns att det inte blir fullt så bra nu men en enkel variant får passa in.
Våren ska hissas! Jag är väldigt förtjust i vintern och snötäcken som döljer det som måste göras på tomten. Men ja blir så himla glad när gräset börjar grönska, mina perenner kommer och solen värmer ansiktet.
Disset får bli fritidsfröknar som inte tror att man har nåt liv utanför deras område. Som kräver in sommarscheman tidigt tidigt utan hänsyn till att man inte kan påverka den biten själv. Kanske jag ska lämna in måndag till fredag tider för stackars E, 7-16, för att sen plocka bort de dagar det inte blir aktuellt. Då lär jag bli dissad själv.

Nåja, sista VFU veckan är snart slut och det känns som ett hiss i sig. VI alla på avdelningen är så himla trött och slut och snart börjar uppladdning för tenta. Tjoho!

söndag 10 maj 2009

Kändisskap.

Ikväll fanns 2 Husumbor med i Robban och Gerts TV program på Tv 8. Kanske man måste be om en autograf.....Träffar ju båda nästan dagligen. Eilert kör jag förbi på väg med dottern till skolan och C träffar jag allt som oftast...
Hmm innan C blir högfärdig av kändisskapet. Japp så får det bli!

Att vara glad och trevlig jämt!

Det tar på krafterna att vara glad och trevlig jämt och därför ska jag hädanefter ha större förståelse för de människor jag träffar som är på dåligt humör. Jag ska bemöta dem med ett leende och säga eller åtminstone försöka förmedla: Jag förstår! Du är egentligen en trevlig och glad människa men att du för stunden fått nog. Jag ska inte göra som jag gjorde med människan i receptionen på KomVux här istan. Jag tyckte att hennes arbetsgivare skulle kosta på henne en charmkurs.....Vilket hon blev väldigt förnärmad över. Säkert med all rätt.

Jag lovar därför att hädanefter försöka ha en överseende attityd med sura människor så länge deras humör inte är kränkande, och det inte är i familjen, eller bland grannarna... Nåja, jag ska göra mitt bästa och sänder härmed en hyllning till alla er som har offentliga jobb som te x K som är frissa. Ni har mitt fulla medlidande. Själv har jag snart klarat av 4 veckor med enbart glada miner och hurrarop över skitgöra....

fredag 8 maj 2009

Kalla mig gärna dum

men jag fattar inte varför vissa människor väcker en massa känslor, både positiva och negativa. Varför tål man inte se en del, varför blir somliga helt galen bara vissa öppnar truten och säger nåt förvisso ganska kontroversiellt bara för att väcka debatt. När debatten är väckt dyker den kontroversiella personen sitt huvud i sanden och "dör" nöjd över att ha lyckats.
Kalla mig gärna dum igen när jag inte fattar varför vissa människor anser sig måsta utkämpa andras fajter utan eget intresse. Tror man att man ska ligga bättre till bara därför? Det finns en enormt sliten klyscha: " Den som lever får se". (Hatar dessutom klyschor, anser det vara fantasilöst) Ja så är det väl! Man ska inte veta allt, fatta allt eller kunna allt. Då kanske man inte blev tillräckligt nyfiken för att leva vidare....

Kan jag få ett tredje pris nu K? När jag inget fattar men gnäller ändå???

onsdag 6 maj 2009

Gnäll!

Ja så är det!!!! I dag är det min tur att gnälla! Det måste få vara så, alla andra kan inte få göra det jämnt!
Jag ska gnälla på:
1: Varför kan inte folk hålla sig rena???? Borde det inte vara så inrutat i människans natur att det faktiskt alltid ska funka. Ta till ex han som jag mötte på ICA idag. Luktar faktiskt över frysdisken. Yeak! Eller som den som jag idag tvättade för att sätta en kateter...Behöver jag berätta...Nä trodde inte det.
Nr 2: Velpellar. Tycker inte riktigt om såna. Först vara väldigt tjenis och tycka en sak, sen i nästa ha gjort helt om för att då bestämma sig för nåt annat.
Nr 3: Osanning. TYcker oerhört illa om dom som ljuger mig rätt i ansiktet och gör det så dåligt att jag fattar. Är ju en anng trög så det är väl inte alltid det går fram. Alltså måste det hända oftare än jag tror. Var ett tag sen nu, tror jag.....
Nr 4: Det är nu man borde gnälla om krig och önska fred på jorden. Men nej! För fasen kriga på! Genom krig visar man missnöje och då är det bra också.
Nr 5: Borde man inte ha ett visst tvång att lära sig nytt språk i nytt land? Eller ska landet byta språk så "man" förstår?
Nr 6: Hatar katten som sitter utanför min dörr och skriker nu!
Nr 7: Tycker intensivt illa om att inte kunna sova efter att ha haft kväll och ska upp 5 i morrn bitti.
Nr 8: Hatar redan min rapport som ska skrivas om KOL, Hjärtsvikt, nutritionsproblem och pulmonell Hypertention.
Nr 9: Hatar att inte kunna äta så mycket godis jag vill, just nu väldigt godis sugen. Bad!!!!!!
Nr 10: Känner att hatandet blev tunt på slutet avrundar därför med: Älskar mitt kommande nya yrke. Ska bli kanon att få (förhoppningsvis) jobb på sjukhuset sen.

Upp till kamp mot lort Sveriges befolkning! Tvätta er för Fan! Särskilt ni män och ni vet var!!!!

måndag 4 maj 2009

Denna dag

Hur beskriver man denna dag i ens liv? Började suddigt men jag blev mer och mer klarsynt ju längre dagen gick. Passar rätt bra in tror jag.
Annars går livet sin gilla gång. önskar att de små fyrbenta monstren snart ska flytta. De är nu 11 v och 2 dagar. Ska bli skönt att de kommer till sina nya hem så vi får lära känna Lilly bättre.

K! Du öppnar mina ögon titt som tätt. Nyttigt för mig! Det får mig att tänka till och inte fastna i invanda tycken och tänken. Alltid lika kul att bolla.
C! Jag är glad att det rätar på sig! Det gör er båda gott!
M! Hoppas dina kommande bebisar blir måååånga!!!! Moahahaha.
K! Hoppas och önskar att du blir nöjd med den lilla här.

Ska snart hitta åt säng, täcke och kudde. Ska upp 5.00 i morrn bitti och ge mig iväg till avd 6 och fortsätta vara en intresserad och frågvis elev. Puh!

Kramen på er!

fredag 1 maj 2009

Vänskap

Vänner är inget man får utan man får lova att förtjäna. Vänskap kan man inte ta för given och med en riktig vän börjar samtalet där det slutade om så det gått en tid emellan. Läste på en f d väns blogg att "Känns som vänner kommer o går. Vissa saknar man väldigt mycket, andra inte. " Kanske nåt var menat för min del, antagligen kanske det sista. Har man såna funderingar kanske man bör kolla med sig själv om man är skyldig till att dessa vänner stuckit. I vissa vänskapsrelationer så uppehålls vänskapen bara till förmån för ena parten och då så krävs det oändligt mycket tålamod och ork för att hålla vänskapen vid liv. Den sortens vänskap har jag avslutat. I ett fall var jag den som stödde upp och funkade som kurator utan att det fanns intresse att "bjussa" tillbaka. Det var h*n som skrev citatet ovan. I ett annat fall höll jag på att bli totalt nedringd dygnet runt och jag tackar min lyckliga stjärna att h*n blev sur och slutade ringa, i ett annat fall fick jag hela tiden tassa försiktigt fram i mina uttalanden och tycken för att vara säker på att inget kunde missuppfattas. Vilket det till slut hände och där blev det avslutat också. Ingen av dessa vänskaper saknar jag utan jag känner mig istället väldigt befriad att slippa finnas till.
De som jag idag räknar som mina vänner är av kvalitet och inte kvantitet, och jag är himlans nöjd över att ha gjort det valet!