tisdag 30 juni 2009

Att vara sig själv

Jag tänker på Norrlands guld reklamen; Att få vara sig själv en stund. Det är en klok reklam om man bortser från en stund. är det inte det vi alla alltid borde vara?! Oss själva. Inte behöva gör sig till i andras sällskap och jobba stenhårt på att andra ska tycka om en. För min del så är det just när folk är sig själva som jag anser det vara värt att lära känna och tycka om.

Funderar också på varför det är åtråvärt att vara vän med vissa människor.Varför ger det status att få säga Haon är min kompis. Min kära vän, du som brukar läsa min blogg, du vet att vi diskuterat detta! Varför just du är så åtråvärd som vän. Jag har svaret men jag tänker inte gå ut med det offentligt! ;) Du får tåla dig!

Få saker imponerar så mycket på mig som; Ärlighet, naturlighet, kunskap och intelligens som det inte skyltas med. Själv försöker jag dämpa min ärlighet, inte alltid skylta med vad jag tycker inför andra. Att vara för ärlig brukar straffa sig. Naturlighet: jag är som jag är. Naturligtvis! Kunskap: Nja, men jag lär mig nya saker hela tiden. Intelligens: Inte mer än nån annan. Normalbegåvad skulle jag vilja säga.

När nu ärligheten ska skyltas fram så får jag väl erkänna några saker som jag har svårt för också: Prat; Alltför många ord i en mening gör att jag tappar tråden och antagligen ser otroligt dum(naturlig) ut.Det är så jobbigt med mycket ord. Ta det kort och kärnfullt. Då har alla förstått. Försök sen inte förklara vad du sagt, då sätter du sig själv grensle över stången på en herrcykel. Ajajajaj. Ljug: Folk som ljuger mig så uppenbart öppet i ansiktet att jag fattar det. Usch då är det "skite i det blå skåpet"! Sist grejen jag tar upp; (lita på att jag har svårt för massor av saker) Gnäll; Avskyr folk som gnäller och inget gör för att förbättra situationen. Vill man inte påverka eller kan påverka till bättre läge. Skit i att gnälla då!!!!

Nä, nu ska här godnattas innan jag gjort mig olycklig med för mycket ärlighet...

måndag 29 juni 2009

Life is good!

Varför klaga? Solen skiner, det är sommar, ledighet, snälla katter, tillräckligt med pengar, god matlust och en allmän må gott känsla i kroppen.
Skulle faktiskt inte alls ha något emot en flaska bubbel och jordgubbar så här på måndagen.

söndag 28 juni 2009

Are you talking to me?

Ja hur är det egentligen? När Du pratar till med en annan person. Pratar du med eller till? Lyssnar Du till personen eller hör du bara vad den säger? Är du intresserad av budskapet eller är Du bara intresserad av att förmedla Ditt eget budskap?
Samtalar Du med folk eller talar Du samtidigt som dom? Om Du frågar, frågar Du för att du är intresserad, nyfiken eller bara "måste"?

lördag 27 juni 2009

Lite klurigheter

Kan man bli kallad bitterfitta när man är bög?
Hjälper mörk choklad mot jobbanatttrötthetochdåligthumör?
Hur mycket är lagom?
Hur ofta är med jämna mellanrum?
Har trögskallar seg hjärna?

torsdag 25 juni 2009

Sanningar...

Har nån av er tänkt på en sak.... Min sanning är kanske inte din och din sanning är inte min.

För övrigt värmer det denna sena kväll att bli kallad seriös och företroende ingivande vad gäller kattavel och kattungeköpande.

Hemma igen

Japp så är det. Varit hos min pappa och umgåtts med honom i 3 dagar. Sk¨önt komma hemmifrån men lika skönt komma hem. Igår gick vi, jag o I, på trädgårdsvandring hemma hos nån riking. Arkitekt planerat, proffsanlagt och proffsplanterat. Snygg? Nja, K du har mycket finare blommor hemma, snyggare varianter och färger likaså. Stenläggningen var imponerande. Vad jag var mest intresserad av var egentligen att få låna toan.... Det sägs att dom har en italiensk skitstol i marmor värd 80 000:-. Undrar hur det känns att skita i en sån.... Eller kräkas för all del. Deras stoooora damm , ca 5 m i dia, kallades fågelbad.....
Hm vi har tydligen olika mått och värderingar här i livet.

söndag 21 juni 2009

Fotarbete

Man kan använda fötter till många saker. Vad en del verkar ägna sig år är slickeri av fotsulor och ibland tror jag tungan slinker in så djupt som mellan tårna. Då jag själv är född skeptiker så brukar jag alltid försöka analysera vad som framkallar slickandet. Ibland är det inte riktigt klart men efter hand klarnar det och då är syftet blottlagt. I och med det så kommer slickaren inte längre in mellan mina tår. Ibland måste jag ta mina vänner C och K till hjälp för att kunna analysera och tillsammans måste jag säga att vi lyckats mycket bra.
För mig har fötter alltid varit det äckligaste som finns på människan, rövar likaså därför ägnar jag mig inte åt den typen av fotarbete eller ändjobb..... Nä jag anser mig ha större värde än så, take me as I am, or leave it.

måndag 15 juni 2009

Fundering

Ibland har man ju sina funderingaer hur folk fungerar. Jag tycker själv att jag är okomplicerad, försöker säga vad jag tycker när jag blir tillfrågad (även annars), när jag är glad syns det och när jag är sur syns det. Har länge läst en uppfödarkollegas blogg och fascinerats över hur h*n behandlar andra som mindre vetande och mindre viktiga. Denna personen har högtidligt förklarat att h*n vill vara bäst. Det får i och för sig stå för den personen men jag är som sagt fascinerad över att h*n inte brytt sig över andra tycken och agerande. Till nu! Nu är det ett långt inlägg där h*n bemöter kritik och skitsnack. Känns lite lustigt för i tidgare inlägg så har h*n bara skrivit att "skit ner er", ( min fria tolkning). Summan av detta känns som att det faktiskt är så att h*n bryr sig. Trodde h*n njöt av baktaleri för då får h*n vara nån... Blir man omtalad så är man nån som räknas. Kan vara så att personen ifråga blivit ensam och VUXEN!

Annars efter helgen så förvånas jag rent allmänt över beteenden. Ena stunden ringer man 10 ggr på en vecka och pratar och nästa gång när man rent av träffas så finns det inget intresse av att prata. Komplicerat.
Jag är väldigt tacksam för mina vänners sällskap i helgen som varit! Very Nice!

fredag 12 juni 2009

Äääntligen

är det sommarlov för barnen med. Lilla älsklingen E har äntligen fått lov. Tiden går fort och jag har svårt att förstå att hon nästa gång går ut 4:an. Om 2 år har jag min egen examen. Då ska jag stå på Arken trappan och ett nytt arbetsliv väntar....Huga, vill inte riktigt tänka så långt. Jag har ju hela tiden sagt OM jag läser hela utbildningen, OM jag har ork och motivation...För jag tror det är viktigt att se över motovation och intsällning om man ska klara stora saker här i livet, som ex börja läsa på "äldre" dar. Med motivation och lite jädrar anamma kommer man långt. Det har åtminstone funkat i mitt fall. Inställningen känns också viktig. Att jag bestämt mig och är positiv till det jag valt att göra är himla viktigt har jag dessutom märkt.
Blir så förbannad på "gubbarna" i föreningen som förkastar alla förslag till förändring; "Nä det går inte", "Nä det är inte lönt". Har lust ibland att skrika åt dem ; "Gubbjävlar fattar ni inte, har man den inställningen så kommer inget heller att hända" Och dessutom om man inte testar så vet man ju inte heller, bara för att nåt inte funkat för 20 år sen så finns det väl inget som säger att det inte skulle funka nu! Nä för fasen ladda om bössan och skjut! (Ta det inte bokstavligt)

P o K från en som laddat om och smålängtar till skolstart i höst....

torsdag 11 juni 2009

Grrrr

Känner mig lite irriterad över vårt besök ikväll. Sambon pratade visst med en larmkille på Expot i maj. Nu har denne okände man jagat mig en hel vecka via telefon för att boka ett besök.... Nu är han här och jag förväntas vara trevlig. Nopp säger jag, jag har inte bjudit hit honom. Han är din gäst säger jag. Vi ska ju inte ha nåt huslarm, känns helt onödigt för honom att komma hit!!! Punkt slut.

onsdag 10 juni 2009

Vila


Så har första veckan av sommarlovet snart sprungit iväg. Därmed är också första delen av Stieg Larsson serien avverkad, likaså sommarens första utställning. Fina resultat som jag är supernöjd med. Vi har även hunnit med tandläkaren och dotterns tanddragning. Mutan/uppmuntran blev en studsmatta. Vi höll ut länge men till sist så kom det en på denna gård med. Lyckan är stor kan jag meddela. Vädret lämnar en del att önska, men det är skönt att få tillbringa tid i soffan under en filt med 3 spinnande missar och Stieg Larsson.....

Gjorde en liten upptäckt idag. Skulle hämta mina mediciner på apoteket och före mig var en av ortens kristna och väldigt tillknäppta damer som just gått i pension. Tror hennes sommar är lovande då hon faktiskt köpte glidmedel.. Heja på!


Lägger in en bild på mig och Lilly som togs i helgen som var i Njurunda.

torsdag 4 juni 2009

Suuuuug...

på ordet sommarlov. Låt ordet rulla runt i munnen och känn smaken. Det smakar bättre än jordgubbar och glass, bättre än choklad och saltlakrits. Det smakar till och med bättre än en iskall öl en het sommardag.
Idag är det alltså sommarlov. Tentan är avklarad och den kändes lätt. Kanske man luras av sånt men det får jag i såfall ta den 28/8 för då är det omtenta. Nu ska jag njuta av sommaren och har redan laddat upp med Stieg Larssons böcker. Den första ska på börjas redan ikväll. Som jag har längtat!!!!! Längtat efter att få läsa en bok somjag själv valt och som inte innehåller sjukdomar, anatomi, vetenskapliga metoder, uppsats skrivning eller utvecklings psykologi.

Life is wonderful! (Today)

onsdag 3 juni 2009

Men satan...

Varför är det nödvändigt att behöva vara så pirrig inför varje jäkla tenta???? Det spelar ju faktiskt ingen roll om man kör eller inte, 4 tillfällen till finns. Vad fan tror jag att jag är; tror jag verkligen att jag ska klara 3 års högskolestudier utan att behöva skriva om en enda tenta????? Det vore ju alldeles för blåst, när jag anser mig själv vara hyfsat normal begåvad....
Hur som helst, wish me good luck! I morgon skriver jag terminens sista tenta i Sjukdomslära; Hjärt, kärl och lungsjukdomar samt diabetes. Sen är det jobbarlov.....

tisdag 2 juni 2009

Min vecka....

Måndag Sovdag, Tisdag sovdag, Onsdag besök på KM, torsdag tenta = sommarlov, fredag packa och åka till Sundsvall, lördag- söndag Utställning.

Min vecka som synes. Inte alltför hemsk, ganska lagom. Pratat med min pappa ikväll i telefonen. Min kloka snälla pappa......