måndag 27 juli 2009

Är det någon mer än jag...

som kan känna plötslig ångest utan att kunna förklara vad som är fel. Att bli himla rädd att nåt har hänt eller ska hända. Att ibland vilja kunna stoppa tiden för att man är så himla toklycklig i just det ögonblicket. Att önska att det aldrig ska bli annorlunda än det är just nu.
Att känna att det stundvis inte finns något som stämmer, allt blir fel och i nästa stund så faller alla bitar på plats. Att leva i ett kaos, inget blir rätt hur man än kämpar för att tillrättalägga allt. Lite senare är allt rätt, planer går som de ska, och ångesten finns inte på världskartan utan ordet nöjd kunde vara tatuerat i panna.

OM ingen annan känner så som jag är väl jag unik, vilket jag har mycket svårt att tro att jag skulle vara. Varför? Jo de gånger jag ex spelar på hästar eller tips och råkar ha typ 12 rätt på tipset så har alla andra det med och utdelningen är minimal. Det vill säga då är man som alla andra...

söndag 26 juli 2009

Allt har sin tid....

Vad kan man tillägga mer än att man är överens om att man inte är överens.... Olika syn och olika tycke. Bäst att i alla fall enas om detta och vara nöjd. Syftet är uppnått och var och en måste tillåtas göra som den vill utan onda ögon från andra.

fredag 24 juli 2009

Vatten

Vatten har många bra fördelar på rätt ställe. Det är gott, renande, trevligt att bada i, mysigt när det smattrar mot fönsterblecket och mycket mycket mer. MEN! När det hamnar på fel ställe är det inte så kul tex vatten i näsan, i skorna, blöta kläder OCH i källaren. Satan vad det regnat idag och nu har vi en, om än liten del av det, en viss mängd på källargolvet. Not so nice. Men inget ont som inte har nåt gott med sig, nu blev det i alla fall städat!

torsdag 23 juli 2009

IP Mobackens Caleb Caramell Chipper CRX d 0323 "Calippo"


Född: 2008-04-12

Kallas : Lippo, Gubben, Pucko, Bullen mm mm


Egenskaper: Jävlas gärna med mamma Gertrud. Är nästan alltid stilla, en rikig segskit.
Är som en kastrat ska vara, skolar in små, leker de små och älskar husse över allt annat. Måste vara nåt "oss män(?) emellan). Älskar hoppa efter vippor....

Jag brukar inte...

klaga på vädret, men nu djävlar!!! Inget man tänkt göra ute blir gjort! Det som ska göras inne blir heller inte gjort. Bajs Bajs Bajs!!!!
Nåja nu har vi druckit lite kaffe och snart ska blåslampan fram och sättas under aschlet på mannen i huset. Nu jädrans ska tvättstället upp!!!!!

onsdag 22 juli 2009

Farligt!

Det är verkligen farligt att vara ledig! Ledighet föder tristess och tristess botas endast med att öppna plånboken eller d v s låta VISA kortet jobba! Har idag inhandlat diverse saker som ska göra livet roligare och skönare.

Vilken division spelar du i?

Själv spelar jag i lägsta lägsta divisionen typ korplag. Det är där man har som roligast....Ju högre upp i divisionerna desto allvarligare blir spelet!

måndag 20 juli 2009

Etik och moral

Till min förvåning så har vi uppfödare olika grund att stå på. Även olika sätt att skaffa den grunden och sen använda den. Jag hade så himla tur att ha min svärmor till hjälp när jag tog över uppfödningen 1994. Hon gav mig en otroligt bra grundkunskap både om katter och genetik och den har jag haft stor nytta av. Under åren som gått har många hört av sig smickrat slickat och kliat och tyckt sig vara god vän, vilja lära sig mycket. Trevligt tycker jag att det finns de som tycker och tror att jag kan nåt. Men vad vill man lära sig? Vad känns viktigt? Sakkunskap? Arrogans? ytlighet? Moral? You name it! Därför finns väl dessa människor inte kvar i min närhet heller. Jag kunde inte bidra med rätt kunskap. De jag har som vänner idag är få men noggrant utvalda.

Vad jag senaste tiden uppmärksammat är att man sätter uppfödare med inte så lång erfarenhet, taskigt sätt och ingen moral alls väldigt högt. Ja, var det det man ville lära sig i min närvaro så förstår jag att man vände sig nån annanstans. Attityden bland uppfödarna har ändrats och jag vet det finns folk i närheten som skiter i hur kattungen beteer sig när den ska flytta, hur den ser ut för den som ska ha den är det ändå skitdetsamma med. Varför vill man inte skicka en sund, orädd och välmående katt? Moralen finns inte alls och ordet etik är väl lika främmande som grekiska......

Mitt skräp som jag föder upp är högt älskade här hemma fram till de hittat nya hem där de garanterat får mycket kärlek och värme.

Utställningshelg i Trondheim

Nyss hemkommen från en mycket trevlig resa till Norge. Det finns dock en viss skillnad mellan utställning där och här. Dom kunde lära sig ett och annat om de bara ville när det gäller organisation, skyltning och priser. Verkligen lågbudget!!!!
IBK hade för övrigt en framgånsrik helg. Titelregn: Ch, IC IP GIC! Not bad at all! Samt en liten blygsam NOM. Detta firades på lördag med Champagne och gottgotteligott. Samt en lååång promenad i Trondheim. Klubben tog flera viktiga beslut och hade givande diskussioner angående samarbete osv. Bilder kommer!

torsdag 16 juli 2009

Speedy

Jo så är det nog. Man är en aning speedad av alla hinna/måsten/ ska bara/planerande innan avresan till Norge i morgon. Tittat på domarfördlningen i dag och insett att det förmodligen bara är vi som reser i samma sällskap som har CRX:ar med oss. LIte konstigt.

Lite konstigt är det också att man tror att köp av katt från rätt uppfödare är allena saliggörande.... Vinnare blir man först när man startat i uppförsbacke och därefter arbetat sig upp i kraftigt motlut för att komma upp på krönet och sen låta det bära av så vinden susar i öronen. Att våga stå för det man gör och motivera sina planer som i andras ögon ser konstigt ut. Att inse att det som betraktas som skräp ofta är det bästa avelsmaterialet. När man kommit dit så är man halvvägs uppför backen.

måndag 13 juli 2009

Busy day


Idag har vi gjort massor i denna familj. Destination Umeå. Först så var vi på Forex åsså sen på Eurasia och åt buffe.(mums Lilla My!!!) Sen bar det iväg till plantagen och Jula och Rusta och Jysk och när vi avgjorde att Ume´ ar avverkat så svängde vi in hos K och E på hemvägen. Där fick den trötte chauffören kaffe och jag blev lite tunnare i skallen! Tack för det!!!!!

Sen hem å plantera ner det som inhandlats. Cykeltur med dottern och sen lite städpyssel inne å ute. Så nu är jag redo för sovdags.

lördag 11 juli 2009

Ang möte i IBK helgen 17-19/7

Upprop till Er, C och K med respektive. Vad ska medföras in till grannlandet med tanke på firandet? Bubbel? Choklad? Dricka utan bubbel?
Förslag till både dagordning och firande för ev titeltagning lördag och söndag, emottages tacksamt av undertecknad.

Ser för övrigt väldigt framemot mot kommande helg i Era sällskap!

fredag 10 juli 2009

Stämmer hotellet för dotterns graviditet

”Måste ha fått i sig spermier i poolen” . Jo så är det nog, på ett eller annat sätt blev det nog så! Ha ha ha ha ha...Man tror fan inte att det är sant!

torsdag 9 juli 2009

Typ....

Har typ smackat in 1 starköl och en påse Ahlgrens bilar på sista timman. Mår typ lätt onykter och typ som om sängen typ borde typ komma till mig och typ inte tvärtom.....
Mår alltså typ ganska bra typ.....

Livet......

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig var dag, men ibland blir den aldrig densamma mer. Detta stämmer så bra, så bra. I natt avled en av mina älsklingstanter på jobbet. Trots att det inte var helt oväntat stannar liksom tiden en stund. Man tänker på livet och döden som ju går hand i hand. Linjen där emellan är så skör. Man blir väldigt ödmjuk inför livets under och tacksam för det man har. På mitt arbete är döden inget skrämmande, snarare en befrielse. Det känns som ett ärofullt arbete att hjälpa den döende och anhöriga till ett bra avslut. Det känns samtidigt som en personlig sorg då hon bott många många år på samma avdelning och man fått en nära relation till henne! I ljust minne bevarad får en helt ny innebörd!

tisdag 7 juli 2009

Black Widow/ Tarantella/ Hoppspindel????

Ska bli spännande att följa utvecklingen av ett spännande drama! Storspindeln har nämligen lyckats snärja en liten flugskit i sitt nät!

Lite drama i vardagen skadar inte bara man inte själv är så nära inblandad!

måndag 6 juli 2009

Spännande

Med en ganska "laid back" attityd är det spännande att kolla in hur andra uppfödare flockas runt sockerbitar för att ganska snart upptäcka att den snabba energin tar fort slut och man får söka sig till andra näringskällor för att hitta energi och inspiration. Några byter vänner som andra byter trosor, en del är som dagsländor och en del blir snabbt experter inom ett område som är outsinligt och oförutsägbart. Expert verkar man kunna bli på ett par olika sätt; självutnämnd, utnämnd av andra eller bara erkänd.
Några verkar tycka det är viktigt att tillhöra! Man håller på att arbeta livet av sig för att få tillhöra en viktig grupp och kan nästan försaka vad som helst för att få vara med. Andra tar en mängd dåliga beslut med dåliga rådgivare( ev självutnämnda experter) och vissa tycker kvantitet är viktigare än kvalitet. Vissa bluffar sig fram och somliga verkar inte särskilt angelägna om att syna bluffar. Men det verkar vara så att om man bara låter tillräckligt övertygande så går allt vägen. Några verkar ha mer pengar än förnuft och slår på stort så snabbt att det förmodligen kommer att gå åt skogen.
För mig finns inget rätt eller fel, bara övertygelsen stämmer med den egna personliga uppfattningen och att man fattar de egna besluten....

söndag 5 juli 2009

Snack bakom eller framför ryggen

De är sannerligen en annorlunda känsla att erfara att det pratas om en. Visst förstår jag att det gör det men just att få reda på vad som sägs. Hälften sanning hälften osanning.... Men jag ser det som att om man pratas om är det positivt för då är man tillräckligt viktig att bry sig i!

Överlevde

Jag överlevde dagens mest provocerande händelse; Dopet! Jag till och med skötte mig bättre än min älsklingssvägerska( not!) Men det kostade på! Huvudvärk!

Anteckningar från möte i IBK

Då dagordningen inte var färdigskriven så enades vi om ett ganska informellt första möte. Ämnen som avhandlades var: val av hankatt, andra uppfödares mål och avelsarbete, försäljning av kattungar, färgutfall, vårt samarbete mellan oss och mot andra, trädgårdsdrömmar samt mycket annat som mer eller mindre kan sekretess stämplas. Före under och efter mötet intogs god mat, gott dricka och trevligt sällskap. Rundvandring i trädgården samt identifierande och föreläsning om björkarter. Mycket trevligt och intressant.

Kvällen avslutades med löfte om nytt möte inom ganska snar framtid!

Vänner C och K kom gärna med tillägg och rättelser. För övrigt Tack för en mycket trevlig kväll!!!!!

fredag 3 juli 2009

Uppslukad

Hur man människohjärnan vara så funtad att den uppslukas totalt av saker som sker, antingen den egna betydelsen eller hobbies? Min egen betydelse anser jag vara måttlig och därför uppslukas jag snarare av hobbies. Nu kan väl det gågna årets studier inte räknas in i den kategorin men min sommarhobby! Just nu tänker jag gamla bilder, drömmer om dem, scannar dem, söker lösningar till vilka de oidentifierade damerna och herrarna kan vara. Och det är hur kul som helst.

Om jag utvecklar den lilla funderingen kring egen betydelse så kan det kännas skit skumt när människor man känner helt plötsligt blir uppfyllda av sin egen betydelse. De känns helt främmande plötsligt. Mycket konstigt. Men man når den med lite kliande och slickande! Det när deras ego! Det är då man kommer tillbaka till tidigare inlägg; Lyssna/hör, tala samtidigt/samtala osv.

onsdag 1 juli 2009

Fan Fan Fan Fan!!!!!

Jag hatar tvång! Hatar när andra ska bestämma över hur jag ska göra. Tvingas göra saker bara för att andra tycker och anser att man ska. Grrrrrrr!

Blogg djungeln!

Nu tänker jag hissa alla bloggare som har lite bett i sitt skrivande! Som skriver underfundigt och med åsikt och insikt. Samtidigt dissar jag de bloggare som skriver gullegull och älskling hit och älskling dit. Puss och kram och TRÅKIGT!!!!!!!