torsdag 27 augusti 2009

Jajamänsan

Känner mig fortfarande arg efter i söndags. Skulle gärna klämma åt nån stackare som kommer i min väg. Lär väl hända i helgen på utställning när man verkligen inte är utvilad och fräsch i hjärnan. Risken finns att det kommer nån stackars jävel i vägen som säger några illa valda ord. Fick tipset att man kan hänga upp en bild på väggen på den man är förbannad på och sen verkligen skrika ut vad man vill ha sagt. Är bara rädd att grannarna börjar undra vad som sker. Min stämma är inte så liten och klingar inte som små klockor.

Nåja min tid kommer säkert, bara tålamodet räcker. Ensam är INTE stark!

måndag 24 augusti 2009

Det roar mig...

att jämföra människor i min närhet med seriefigurer. Det är absolut inte ur elak synvinkel utan bara för att mitt liv är så torftigt och min hjärna har enkla nöjen. En väns dotter ser ut som Nasse, har samma ansiktsform. En som sitter i samma styrelse som jag ser ut som Barbapappa. En i släkten ser ut som lilla sjöjungfrun i ansiktet.

söndag 23 augusti 2009

Ett par år på kåken..

Kan det väl vara värt kanske om man får hämnas på de som gör ens dotter så besviken. Vore ganska rimligt. Öga för öga osv.

lördag 22 augusti 2009

När jag blir stor...

dvs, när jag gått ut skolan och tjänar en massa pengar, ska jag banne mig se till att ha råd med städhjälp. Blir på så otroligt dåligt humör, svettas och bråkar när dammsugaren ska fram. Kan det vara ett tecken på att jag faktiskt har en allergi och överkänslighet mot skiten? Isåfall borde man väl knappast utstätta sig för såna saker?!

måndag 17 augusti 2009

Inställning

Sambon och jag sitter och kollar in friidrotten. Då deklarerar jag att om JAG skulle ställa upp så skulle jag bara göra det om jag bland de 4 bästa i min gren. Dumt säger han, det är ju prestige att ha deltagit. Dumheter säger jag; man åker ju dit för att vinna!!!! Idiotiskt säger han; då skullle det ju inte bli några anmälda. Äsch säger jag; dumskallar som lever på hoppet om att en dag.... finns det gott om så nog skulle det finnas deltagare.
Summan av detta meningslösa resonemang är alltså; Allt är en fråga om inställning. Att vilja lyckas bra eller bara finnas och delta!

lördag 15 augusti 2009

Det är döden att arbeta natt.

Om jag överhuvudtaget sover hyfsat så brukar humöret vara taskigt, när jag sover dåligt är det ännu taskigare, är det nån som begär nåt av mig här hemma exploderar jag. Brukar därför deklarear vid uppstigning att jag inget vill göra och sätta det arga blicken i familjemedlemmarna. Jag vandrar från rum till rum, orkar inte läsa, orkar inte vara ute, orkar inte laga mat fast jag är hungrig.....
Tur skolan startar snart, då har man ju en orsak till att vara osocial och bara ha fokus på en sak.

fredag 14 augusti 2009

Ha ha ha nu har jag kommit på det!!!

Nu vet jag varför somliga kastrerar sina kattungar innan försäljning. Några av alternativen;
* Vågar inte stå för det de föder upp, d v s aveln är för dålig för att gå vidare.
* Rädd för problem om ungarna ev skulle gå vidare i avel.
* Vill vara bäst.
* Egoism. Ingen annan får leka i min sandlåda.....

Brukar följa

några bloggar från andra uppfödare söderöver. Jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag....
Jag kan , jag vet, jag är bäst. Mitt, min och mina....

Get a life!Inse att det är fler i världen som vet och kan!

torsdag 13 augusti 2009

Hur definierar du ett samarbete mellan uppfödare?

Vilka kriterier tycker Du ska uppfyllas för att det ska kallas samarbete:

Mailkontakt?

Länk på hemsidan?

Köpt katt av varandra alternativt enhar köpt katt av den andre?

Deläga katt tillsammans?

Utbyta tankar och erfarenheter?

Dela åsikter om avel?

Lyssna på varandra?

Vara ett stöd/kunna få stöd i svåra situationer?

Rekommendera varandra till kattungeköpare?

Respektera oliktänk?

Jag vet vad jag vill ha ut av ett samarbete, vet Du?

onsdag 12 augusti 2009

To be a breeder

Hittade( läs stal) detta på nätet. Tycker det stämmer skrämmande bra!
Andra året; Kan allting
Tredje året; Redo att bli domare
Fjärde året; Tycker att domarna inte kan allt
Femte året; Köper fler katter
Sjätte året; Du undrar varför du inte nått toppen
Sjunde året; Du börjar lyssna till andra uppfödar planer
Åttonde året; Du börjar inse att dina katter inte är de bästa
Nionde året; Nu börjar du lyssna på andras råd
Tionde året; Du använder inte samma hane som alla andra
Elfte året; Du använder bara katter som har kvalitet
Tolfte året; Nu börjar du förstå


Var i skalan befinner du dig????

tisdag 11 augusti 2009

Undran

Hur i helvete kan en 10-åring provocera så mycket att man nästan exploderar. Jag är väl i och för sig inte känd för mitt tålamod och lugna humör. Jag börjar ändå med lugn röst att förklara läget, det övergår till hårt sammanbitna käkar och slutar i ett avgrundsvrål.

lördag 8 augusti 2009

Bajssnack

Nattjobb är lika med tröttrött som kommer sig av för lite sova. Tröttet gör hjärnan seg och tankegången är oändligt långsam. Diskussioner spårar lätt ur som när vi sitter på jobbet och pratar om läkemedelsnamn. Ex Stilnoct (still knocked = fortfarande nockad) som är en sömntablett. Ha ha ha fattar ni?!Ett flashigt och kul namn är säkert nåt som säljer. Tråkiga Alvedon finns i massor av olika namn; curadon, pamol, panodil osv. Nog borde det väl vara roligare och effektivare att ta en huvudvärks tablett som heter Droggadon, på helgen kan det bli Groggadon.... Man kanske ska snabba sig ta patent på namnet så ingen annan stjäl denna lysande affärside.

torsdag 6 augusti 2009

Renlighet är en dygd...

eller hur var det egentligen. Har dagarna 2 trängts med folk på Norrlands största mässa, Nolia. I värme och trängsel får man stå ut med diverse lukter från människorna i omgivningen. Nog måste man väl ha hört talas om deoderant?!!!! Det är ju rent en sanitär olägenhet att vara nära somliga. Törstiga och godissugna stannade vi så på hemvägen i Hörnefors för att inhandla dryck. Inne på macken fanns en ung rätt snygg manlig kund som luktar urk. Innan jag upptäckte att lukten kom från honom försökte jag i smyg lukta om det var jag, vilket det inte var. Kan bara konstatera att grabbens föräldrar missat nåt i hans uppfostran.

lördag 1 augusti 2009

Att inte se skogen för alla träd.

Det finns nåt bra i rubrikens ordspråk. Varför ser man inte de bra som finns i närheten? Varför ser man inte sin egen hembygds lika vacker som andra gör? Varför gnäller vi på ditt och datt som egentligen är riktigt bra och man ska vara stolt över? Varför fastnar man i tankegångar och rutiner och blir blind för det som finns alldeles nära och faktiskt är bättre?
Aha upplevelse kallas det när man inser betydelsen av det man tidigare missat.
Så! Nya planer ska nu in på hemsidan! Stora braskande nyheter är att vänta gott folk! Håll i er!

Gula markörer

Tycker folk ska sluta gnälla på maskrosor och andra gula blommor som kommer upp när gräsmattan är för lång! Varför? Jo de fungerar bra som markörer var man har klippt och inte klippt gräset. Oerhört logiskt va?!