onsdag 30 september 2009

Ny energi

En konfrontation som heter duga har ägt rum. Blåslampan var ytterst nära arshlet denna gång och det har gett mig energi att vara här uppe.
En ny dag på IVA här uppe med allt vad det innebär.; pat vård, intoxer, lungödem, respirator vård, intubering och extubering, CVK inläggning, rondning och en massa värdefull information. Narkosläkaren är en pärla hon förklarar och fråga hela tiden om lilla JAG undrar om nåt. Hur värdefullt som helst.
Imorgon ska jag vara på postop. Låter inte så upphetsande men alla är jättemåna om att jag ska få se saker så dom har lovat hämta mig om det händer nåt kul.
De flesta i min klass är jätteklara över vad dom vill göra efter 3 år, vad dom ska läsa vidare till och jobba med. Det är inte jag, eller rättare sagt inte jag varit. Men nu har jag hittat nåt som verkar ganska kul och interssant. Det är fart och fläkt på IVA.
Kan meddela att jag faktiskt varit till nytta och hållit i en patient hand och en respirator slang under extubering och intubering idag. Annars är det så avancerad sjukvård att jag absolut inte annat kan göra än det som de ber mig om.....

tisdag 29 september 2009

Viktig upptäckt

Om man ska mysa krävs ljus! Eller hur?! Om det inte finns ljus måste det inköpas. När det är inköpt måste man tända dom, om man inte har nåt att tända med så funkar i alla fall inte en spisplatta!
Detta måste väl anses otroligt omtänksamt av mig så ni där ute inte behöver testa.

Ikväll ska vi plåga i oss glass så jag har någonting att ha min lunchmat i i morgon!

måndag 28 september 2009

Sollefteå

Så sitter vi här då i en stor fin 2:a och väntar på att dagen ska ta slut. Rivstartar i morgon med 3 dagar på IVA: Lite tråkigt att få reda på innan att personalen på IVA OP osv inte var direkt överförtjusta att ta emot oss. Nåja, det blir säkert jättebra. Kommer fler rapporter löpande.

onsdag 16 september 2009

Fucked up!

Jo minsann, så känns det. Varför har jag inte samma ork och plugg energi som förra hösten? Varför har minnet helt plötsligt förvandlats till teflonbelagt? Nästa fredag är det tenta. Hej och hå. Då ska alla akuta buksjudomar avhandlas, med behandling, sjukdomsbild och omvårdnad plus omvårdnad före under och efter operation. Jeesus....

lördag 5 september 2009

I have had a faboulus day.

Började morgonen med att stoppa i barnet en alvedon, äta frukost och sen till stan. Dottern hade 890:- spänn att spendera efter sin födelsedag. Sagt och gjort. Vi tog stan uppifrån och ner. Ungefär på mitten träffade vi på C+A, tillsammans gjorde vi ett lunchbreak och käkade taco buffe. Nice! Sedan fortsatte vi runt stan och jag kände mig så där härligt lättsinnig med pengar. Trots det handlade jag bara en enda grej, lite sminktjosan. Systemet innan hemfärd, Ö&B och Strömmis. Dessutom har jag pengar kvar. Känns lite fel, borde ha handlat mera av nåt. Ska nog slå till på lite kläder till veckan....Unga fröken i familjen däremot gjorde slut på nästan varje krona, kvar finns 3.50:-. Ganska bra arbetat.