onsdag 20 januari 2010

Erkännande...

Japp, det är lika bra att jag erkänner: Jag är periodare.
Så var det sagt. Det känns skönt att erkänna. Nu handlar det inte om några allvarliga saker utan hur saker och ting blir gjorda och när vissa saker smakar bättre än andra gånger.
Tex Handarbete, ibland broderar jag som en dåre, sen blir det ett lååångt uppehåll och sen är jag där igen. Hålla på med gamla bilder, ja det är nog ett halvår sen sist och nu är det skitkul igen! Tycker inte alltid Te´smakar gott men nu är jag i en period när jag till och med kan längta efter det.

Ytterligare en insikt rikare med andra ord. Det gör att jag inte behöver ha dåligt samvete för att en del saker blir liggande ogjorda för nu vet jag att när rätt period kommer så blir det gjort.

tisdag 19 januari 2010

Nice day!

Ny kurs, lite plugg, mår OK, har mycket egen tid men ont i nacken. Men fasen vad gäller det sista den går inte sönder. Ont får det göra bara inget kraschar. ;) Hur det än brukar kännas så går det sällan sönder något hur ont det än känns. Det måste vara dagens viktigaste upptäckt....

onsdag 13 januari 2010

Självanalys

Kom på mig att undra hur andra uppfatar mig. Läste ett inlägg om hur man som kattuppfödare förväntas vara för att lyckas. Det stämmer väl inte helt i min bild men jag vet lite hur jag uppfattar saker. Den som har starka åsikter kan jag respektera bara det råder konsekvens. Att ha åsikter och sen ändra sig efter hur det passar sig. Det respekteras inte. Att låtsas vara intresserad av person för att ha en baktanke och vilja ha ut nåt, det gillas inte av mig. Däremot sann vänskap, på gott och ont, det köper jag!

Ja hur är jag nu då... Bestämt i min uppfattning, skaffar mig ofta lunskap innan jag uttalar mig för att inte verka dum, verkar säkert snorkig för (tack C! ;) det var du som gjorde mig uppmärksam) jag dömer (!) snabbt vad och vilka sokm är intressanta eller inte. Och Fan oftast har den magkänslan lett mig rätt.

Nåja, jag anser att kvalitet går före kvantitet. Jag har några få vänner som jag tycker om, det räcker för mig!

måndag 11 januari 2010

Nätverk

Jag tycker det är underbart med nätverk. Efter några år med kattufödning har jag skaffat en hyfsat kontaktnät. Genom tips från nån, erbjudanden från nån annan och råd från en tredje kan det mesta lösa sig. En kompis till mig hjälper en annan kompis med transport om det behövs. Blir nån sjuk så finns alltid nån annan som erbjuder sig att ordna för katterna. Blir en uppringd av kattungeköpare så tipsar den nån annan som har kattungar.

Så här fungerar det i den bästa av världar det vill säga i min..

onsdag 6 januari 2010

Sen kväll

Sitter ensam vaken vid datorn. Efter att ha jobbat 2 hektiska nätter så är väl kroppen lite speedad. Har försett mig med en whiskey och 4 skumtomtar. En ganska lyckad kombination.

Lite olika tankar far genom skallen men det känns ganska bra. Oket som legat över sen före jul är nu skriven klart och inlämnat, till och med 12 timmar innan deadline. Inget sista minuten arbete här inte...

Vid middagen blev det lite argumenation om småsaker. Kallade sambon för barnslig och annat mindre smickrande. Dottern blev ledsen och stack upp till sitt rum. Efter ett tag fick pappan lite dåligt samvete och gick upp med en försoningsgåva: 2 ischoklad och 2 skumtomtar samt ett förlåt. Den inte så dumma dottern sa senare när vi var i enrum att: Om pappa är arg är det bara att krypa under täcket och hata livet. Då mjuknar han och allt blir bra! Smart unge!

Annars gör katterna sitt bästa för att klä av granen, nice med lite hjälp tycker jag. Måste bara lära dem att lägga kulorna i kartongen och inte under soffan.

I morrn tittar en kompis med dottern in. Ska bli trevligt för det var ett tag sen vi träffades. En annan vän som varit rikrigt dåli är lite på bättringsvägen. Ska ringa i morrn och kolla läget.

Snart är wirren slut och då ska jag väl masa mig i säng. Har tittat lite efter kurser och bestämt mig tö att läsa en retorik kurs efter min utbildning är klar. Alltid bra att kunna argumentera. Den 18:e börjar jag ny kurs, en kurs som känns som jag: Ledarskap. Ha ha, skämtar bara....

På återseende.

tisdag 5 januari 2010

En tillbaka blick..

I en tillbaka blick på året som var så inser jag att vi haft en del djupa och givande diskussioner och samtal, en av mina vänner och jag. Mycket har avhandlat katter, kattfolk, avel, familj och andra viktiga saker. I våra diskussioner kan vi komma fram till häpnadsväckande upptäckter när vi bollar mellan varandra.

Nyårsafton var inget undantag. Fniss.... Då avhandlades bland annat familjeplanering. Min vän säger sig drömma om små bebisar om nätterna men vill inte ha några fler. hon uttryckte en oror över detta. Jag kunde lugna henne och berättade att jag drömmer om äcklet Christer Sjögren och jag vill absolut inte ha honom.

måndag 4 januari 2010

En skopa ovett..

Fick en skopa ovett av min 10-åriga dotter häromdagen. En liten predikan om vänners betydelse och annat som följer med vänskap i en 10-årings värld. Visste inte riktigt vad jag skulle svara eller säga till henne. Inte kunde jag säga att hon har fel, inte heller att det var rätt. I barnens värld är vänskapen så definitiv och intensiv så det är svårt för en vuxen att förklara för ett barn hur vänskapen är och fungerar i vuxenvärlden. Att ens vänner har vänner, alltså fler vänner än bara jag. Att vänskap är en tvåvägskommunikation, ibland tre, fyra och fem vägskommunikation. Vi kom inte fram till någon lösning mer än att vi var oense.

Men tanken och ovettet gnager...

lördag 2 januari 2010

Bloggvett och etikett

Får man skriva vad som helst på en blogg? Får jag skriva att kunga... är ett ....hole som suger av/ut oss stackare pengar? Får jag skriva att kulturberikare är mindre inteligenta än urinnevånare? Får jag tycka att blondiner är dummare än andra och dessutom nämna dom vid namn? Får jag tala om för alla som vill veta att jag hatar några få människor här i världen?
Är det OK att anklaga människor i min närhet för att de får mig att må piss? Får jag skriva rakt ur mitt hjärta, utan tanke på familjen, att de måste va ...än tåget? Är det OK att utelämna mina nära och kära så till den milda grad att om de skulle läsa så blir de gaaalna på mig?

Filosof blir jag nog aldrig tyvärr, men så är det heller inte min valda yrkesväg heller!

Sorgen en del av livet

Har en sjuk vän som bor en bit ifrån mig. Försökte ringa henne igår men fick inget svar trots 2 försök. Kände genast att nåt var fel och efter lite luskande så fick jag veta att hon ligger inne och är dålig, rikitgt dålig. Fick även ehhens telfonnummer och ringde dit och pratade med henne. Det känns bra att ha gjort det men jag blev ännu mer ställd inför faktum att detta är slutet.

Situationen fick mig att tänka i banorna att livet är som årstiderna. När man mår bra känns det som sommar, varmt, gott, grönt och bekymren biter inte på en. När våren kommer är det med hopp om nytt spännande, nya ideer föds och planering är dagens enda bekymmer. Men ibland blåser det och stormar det kring öronen och antingen får man välja att vända ryggen till och följa med i stormen. Låta den blåsa en vart som helst och bara krypa undan. Eller välja att sträcka på ryggen och gå emot stormen, vägra låta sig hindras att göra det man vill. När sen vintern kommer tror man inte att nåt kan värma en och man bara tycker synd om sig för at det är kallt, eländigt och en massa måsten.

Tankens kraft är stor och det du tänker så blir det också. Tänk positivt så sker nåt bra, tänk negativt och allt blir bara värre. Viljan måste finnas för att förändra det som känns dåligt. En uppåtgående spiral är bättre än en nedåtgående. När jag mår dåligt så är det bara jag som kan örändra min situation, men jag måste vilja det också!

fredag 1 januari 2010

Nystart = nytt år?

En nice avslutning på det gamla året blev det genom en sen inbjudan till vännen K för att fira födelsedagen. (kan tänka mig hur kul det är att ha födelsedag 31/12...) Vi som annars inga planer hade såg detta som wow trevligt! Annars skulle vi ha suttit hemma ensamma med rester till middag....

Efter att ha firat tolvslaget som Rosa på bal, snygg håruppssättning med 250 nålar och löshår, samt ett barn som skrek att E du måste ringa prästen! Yeack, ska detta tjat bli starten för ett år av undanflykter och påkomna förklaringar till varför giftemål inte är aktuellt? (oj vilken lång mening) Så åkte vi hem i snöovädret med tanken på de stackars småbarnsföräldrarna som antagligen blev väckta tidigt tidigt....

Nåväl, vad är väl en bal på slottet....