måndag 31 maj 2010

Mäh, det va väl det jag förstod!!!!

Tydligen finns det parfym som gör att man nästan garanterat får komma till, och inte fan hade jag en av dem som var listade på topp 10...Såklart. Hur bliré nu då? Stackars mig.....

Respekt...

Folk spekulerar har jag förstått...När jag kom till det ställe som ger mig en viss ekonomisk frihet ikväll så fick jag en fråga rakt ut som faktiskt förvånade mig.. Det som förvånade mig var både modet och den replik som kom tillbaka.
Respekt!!! Ärlighet gillas!
Jag har oerhört svårt för lögner och kan därför inte heller respektera de som ljuger och dessutom har modet att ljuga en rätt i ansiktet...

Vad fasen är livskvalite egentligen?

Kan man uppleva livskvalite dygnet runt genom hela livet eller är det en svajig känsla som knappt går att få grepp om. För mig är det känslan av att greppa kattens svans...Knappt har du fått grepp om den så springer katten undan och möjligheten gled rakt ur handen, likaså känslan och möjligheten att hålla kvar.
Vilken skyldighet har omgivningen för andras livskvalite och glädje? Har andra nån skyldighet att hålla en kompis/ närstående på gott humör? Eller är det en sak som var och en får fixa efter bästa förmåga?

Nån klok människa lär ha sagt att den enda som kan förändra ens liv är en själv och ingen annan har den skyldigheten heller!

söndag 23 maj 2010

Inte visste jag att det fanns så många talesätt om ögonen.

Det finns en väg mellan ögat och hjärtat och det är inte förnuftets.

Du vet aldrig hur du ser ut i andras ögon.

Jag har tittat in i dina ögon med mina. Jag har lagt mitt hjärta i ditt.

Mina ögon är ett hav där mina drömmar finns reflekterade.

Vem kommer du att lita på mina eller dina ögon?

Ögat ser bara vad huvudet är berett att förstå.

Ögonen har bara ett språk.

lördag 15 maj 2010

(O)lustigt

Det känns konstigt att ha orsakat så att min person fick ett stort nyhetsvärde...Det är inte behagligt men snart gör nån annan nåt som är mera intressant..Hoppas jag!

söndag 9 maj 2010

Längtan..

det är underbart att längta.

"Själva längtan är beviset på att det vi längtar efter verkligen finns!"

lördag 8 maj 2010

Svårt...

Varför är det så svårt att hitta och fånga känslan av att vara tillfreds? Och varför är det bara ett fåtal människor som får en att känna så?

torsdag 6 maj 2010

8 veckor till ända..

Har varit på praktik i 8 veckor... Herregud vad grejer som hänt under tiden...Jag har lärt mig massor. Haft och tråkigt. Varit glad och förbannad.

Så nu ska jag bara försöka knyta ihop säcken och sen ta 3 månaders sommarlov och därefter starta upp sista året...

Jag kan inte fatta!!!! Sista året!

måndag 3 maj 2010

Känslor på flaska

När man arbetar med dementa pratar man ofta om att lämna en positiv känsla efter sig. Orden, blickarna eller kroppspråket kommer de inte ihåg, men däremot känslan som du lämnat när du går. Den består.

Jag önskar ibland att man kunde tappa upp käsnlor på flaskor för att vid tillfälle kunna ta fram och lukta på och uppnå just den känslan som saknas.

söndag 2 maj 2010

Vänskap

Helgen som varit har bjudit på en massa egen tid. Kanske mest för att mitt sällskap inte varit så kul och för att familjen skulle känna av att det är helg. Det har gett mig en massa tid att fundera över saker och tings sammanhang...
Vänskap till exempel... Det slitna uttrycket : Enklaste sättet att få en vän är att vara en... Känns vettigt. Jag har oerhört fina vänner och jag behöver dem allihopa för tillsammans så blir det komplett. Jag har tappat vänner på grund av envägskommunikation. Önskemålen om att träffas och och ha kontakt har funnits men de har inte varit av typen tvåvägs...Sån vänskap kan jag vara utan. '
Vänskapen kan egentligen liknas vid ett äktenskaps löften: i nöd och lust. Nöden får stå för behovet av tröst och stöd. Lusten får stå för utveckling, diskussion och må bra i varandras sällskap. Kunna lita på att vännen aldrig skulle ge bort mitt förtroende till nån annan. Veta att mina funderingar och känslor är i tryggt förvar hos den som mottar dem...
Att känna varandra så väl att man hör det uttalade och förstår hur det är ställt...

Tack mina vänner för att ni finns!