lördag 28 maj 2011

Total Lycka.

Vad åstadkommer total lycka i ens liv? Beror det på en enskild sak, flera saker man påverkar själv, andras inverkan/påverkan på ens liv.... Jag har inte svaret men vet att för mig så är det en salig röra. Några saker som tex att gräva i jorden, ge bekräftelse, spara pengar och kunna köpa nåt eftertraktat är några av de saker som ger mig lycka. Andra saker kan vara ett telefonsamtal från en vän, en kram från nån älskad, ett sms, bekräftelse och ett leende.

Nästa fråga blir då att kan man sätta sig ner och invänta lyckan....Knappast i min värld, för då får man nog vänta ihjäl sig. Att vara sin egen lyckas smed är nog ett bra ordspråk för det stämmer. Att uppnå lycka kommer inifrån och dyker knappast upp i ett brev i brevlådan.

Underbart

Har du hört på detta som en sång?
Mellan drömmar och verklighet
Sägs ska spelas gång på gång
Hjärtats sång

Och här står jag – utan stora och vackra ord
Visst, jag gör så gott jag kan men ibland
när mina ord känns simpla och små, ska du veta,
då tvivlar du? Undrar du? Önskar du? Älskar du?

Är det säkert att du älskar mig? Hör du kärlekens alla toner?
Klingar starkt och underbart, underbart
Är det säkert att du väntat mig? Ser du kärlekens alla färger?
Skimrar starkt och underbart, underbart

Skräms du utav tystnaden, ska vi stryka det av min fiol,
spela högt för kärleken, kärleken
Tvivlar du? Undrar du? Älskar du?
Är det säkert att du älskar mig? Hör du kärlekens alla toner?
Klingar starkt och underbart, underbart
Är det säkert att du väntat mig? Ser du kärlekens alla färger?
Skimrar starkt och underbart, underbart

Tvivlar du? Undrar du? Önskar du? Älskar du?

Är det säkert att du älskar mig? Hör du kärlekens alla toner?
Klingar starkt och underbart, underbart
Är det säkert att du väntat mig? Ser du kärlekens alla färger?
Skimrar starkt och underbart, underbart

torsdag 26 maj 2011

Hur individuell är skolan?

Jag vet att jag kommer få på truten av mer insatta i skolvärlden, men som morsa kan man inte låta bli att undra....
Skolan ska låta barnen vara individuella, lära sig på egen nivå, i egen takt(?) osv. Men tanken slår mig att vid varje utvecklingssamtal så verkar det finnas en mall som ska gälla alla barn. Den som inte hinner eller kan lära sig det som står i kursmålen får ett åtgärdsprogram uträttad åt sig. För att hinna med det som ska göras på terminen. Detta funderar jag över...
Om skolan är styrd efter den enskilda eleven och dess behov, hur kan man då räkna med att 32 ungar ska vara på samma nivå vid samma tidpunkt. Om de inte är det blir det åtgärdsprogram för att nå dit.
Min fråga är då: Är skolan individuell?
Alla ungar ska i samma ålder kunna samma sak vid samma tidpunkt.....

onsdag 25 maj 2011

Att vårda själen..

Idag har varit en av de dagar som verkligen är själavårdande. Jag har bara hållit på med kul saker. Först "date" med en äldre snygg och trevlig herre med vilken det finns ett gemensamt intresse. Rotat bland spännande och upphetsande ting. Mera tid tillsammans utlovas. :)
Därefter arbetat med utställningsgrejer. Lockat en nybliven sphynxägare till klubben, kommande uppfödare och utställare. :)
Därefter tagit en tupplur och sen plockat ogräs och haft en trevlig konversation!
Pratat med mina båda bästa vänner i telefonen.
Snart väntar ett annat samtal som jag längtat efter hela dagen. ;)
Sen sova!

tisdag 24 maj 2011

Andas i fyrkant....

Ångestkontroll kallas det! Nu är det mindre än en vecka kvar....
Detta inlägg gjordes på FB i ssk gruppen som bildats:
"Tisdag får man gärna hjälpa till att ställa i ordning stolar och blåsa ballonger etc. ev klockan 13.00 på parken. Champagnelunch kommer bli klockan 11.00 på examensdagen, plats meddelas senare. Var och en tar då med sig det man vill förtära och sitt bubbelibubb."

Hur är det möjligt att det är dags för examen? Namnskylten hänger på anslagstavlan i hallen på pennfickan, saknas gör bara broschen. Puh..

Hur är det dessutom möjligt att alla förändringar sista året blivit så bra? Ibland önskar jag tiden gick att stoppa och det fanns möjlighet att bara leva i den bubbla som bildas och njuta av mina närmaste! Utan förändringar stannar livet upp, gör paus. Våga är ordet för dagen!

måndag 23 maj 2011

Summan av kardemumman

Egna beslut som tas har man väl en viss rätt att ändra, eller?! Jamen så är det ju, nytt synsätt, nytt läge (skarpt!) nya möligheter.... Jamen efter en konsekvensanalys så är det givet! Saker och ting KAN bli kul! Konkurrens? Japp, såklart! In i hetluften och irriteras lite, bara krafsa lite med lillfingernageln och se vad som händer!

Tralalalala......Nu kör vi så det ryker!

fredag 20 maj 2011

Peace in mind.

Jordgubbslandet är nu rensat. Blöt i baken, blöt om knäna, kall om händerna och rufsigt hår men en fantastisk känsla av lugn. Alla sorters tankar rullar förbi under ogräsplockandet. Några melodistumpar, tankar, lösningar och mycket annat. En utmärkt terapiform!

torsdag 19 maj 2011

Sökande, trevande och lust!

Med våren kommer driften! Jag vet nog vad den som eventuellt läser detta tänker på! ;) Snuskbullar!
För mig betyder det att söka efter allt som levde ifjol, är det större i år eller dog det under vintern.....
Trevandet består av nyfikenheten och viljan att förändra och förbättra. Gör om göra annorlunda.
Lusten den bara exploderar i den lilla trädgårdsinriktade hjärnan! Vill vill vill. Möjligheterna finns överallt.


onsdag 18 maj 2011

Längtan

Kan längtan vara en helt igenom positiv känsla utan att lämna sur smak i munnen? Jag tror det, för längtan driver den ambitiöse att jobba mot ett mål för att nå tillfredsställelse. Vare sig det handlar om kärlek, arbete,hobby eller annat som är livsnödvändigt och lämnar en känsla av välbehag.

Är inte livet bra nog underbart?????

måndag 16 maj 2011

Lite funderingar om självförtroende....

Innan man kan gå måste man kunna stå. Läste detta för ett tag sedan och det är klokt. Alla har rätt till sina egna värderingar, tankar och känslor. Att ändra, förbättra och utveckla livet så som man själv vill. Det är viktigt att själv bestämma vilken riktning livet ska ta, samt sätta upp egna prioriteringar och mål. Tala om för andra människor hur man vill bli behandlad och att säga "NEJ". Ta den tid och energi man behöver för att kunna formulera tankar och idéer, innan man uttrycker dem. Att tycka om sig själv, även om man inte är perfekt. Vilket är nog så svårt.

När man lärt sig stå, vara trygg i sig och sina beslut så är det bara att gå på. Leva livet/drömmen vilket jag har gjort/gör. LIvet är för kort för att gå och tveka och tycka livet är halvdant.

Om att bygga på den plattform man står på.

Personliga värderíngar styr hur man agerar och hur man blir bemött. Lögn föder lögn, en dålig grund blir sämre. För hur ska man kunna bygga om man inte lär sig eller har lärt sig? Grundläggande värderingar är viktiga för mig och vilka är dom då? Jo:
Att sätta mål för vad jag vill åstadkomma, välja en framkomlig väg, utarbeta en plan, använda de resurser som finns och sen jobba stenhårt för att lyckas. Att inte ställa upp hinder utan se hindren som en hjälp att ta sig fram. Den som begränsar sig själv tummar på målet.

Den som är motiverad lyckas också! Ibland finns det inga genvägar utan arbete kommer före belöning.


Sista anhalten....

Idag startar sista kursen, nästan helt nätbaserad. Alltså bara kliva på vid hållplatsen och hänga på. Snart är det på allvar!

Samförstånd

Hur bra känns det inte att hitta relationer där man inte behöver lufta allt och ändå bli förstådd! Det som är jobbigt att prata om tas upp på ett "lagomt" sätt och kan diskuteras utan att ältas sönder, att därmed få komma till ett avslut.

Att ha vänner som finns när dom behövs, att inte alltid behöva hålla upp en fasad och få låta den krackelera lite och veta att jag är trygg med att det som dryftas stannar....

Att landa i vissheten att vissa saker kan man inte förändra, det är som det är.

Att hamna i ett väloljat maskineri där saker och ting löser sig lätt utan att skava på relationen.


söndag 15 maj 2011

Nya tider

Oj oj oj! OM 2.5 v kan jag titulera mig sjuksköterska och hur konstigt kommer det inte att kännas när jag ska svara i telefonen på mitt nya jobb; avdelning, namn och titel.

Andas andas andas....

Insikt

Insåg igår hur mycket jag saknat min kompis! Det kändes så bra att träffas igen! :) Det fick mig att googla på vänskap och fann detta:

Värden som finns i vänskap är ofta resultatet av en vän som visar följande på ett enhetligt sätt:

  • Tendensen att önska det som är bäst för andra.
  • Sympati och empati.
  • Ärlighet, kanske i situationer där det kan vara svårt för andra att säga sanningen, särskilt när det gäller att peka ut de upplevda fel av en motsvarighet.
  • Ömsesidig förståelse och medkänsla.
  • Förtroende för varandra (kunna uttrycka känslor - inklusive den andras handlingar - utan rädsla för att bli dömd), kunna gå till varandra för känslomässigt stöd.
  • Positiv ömsesidighet - en relation bygger på lika givande och tagande mellan de två parterna.

Läste detta flera gånger och kan bara instämma...

torsdag 12 maj 2011

Glädje

Hoppar jämfota av glädje att det bara är 3 v kvar i skolan.....

onsdag 11 maj 2011

Jakten

Varje vår kommer nya glassar från GB och som av ett onormalt tvång måste de provas. Jakten på den nya glassen inleds och häromdagen jagade jag samhället runt efter just glassen med stort G. Förväntan byggs upp; den måste vara god eftersom den är svår att få tag i. Tillsist på den lokaka ICA affären så finns den. Döm om min besvikelse när den inte smakar lika gott som förväntats.....

Kanske detta är likt annat i livet: jakten på nåt bättre, nåt godare, nåt som gör en glad. När man får det så inser man att man har samma känsla som innan: inget annorlunda. Den som man trått efter gör ingen skillnad och så startar jakten på nåt annat som ska tillföra en den där rätta känslan.

tisdag 10 maj 2011

Hälsoångest

För 2 v sen besökte jag sjukgymnasten för nackens skull. Han drog och grejade för att lätta på trycket. Summan av allt blev ytterligare domningar i hals och fingrar. Nåja ingen skada skedd eftersom graden av dem varierar. 2 dagar senare besökte jag honom igen och han frågade om nya symptom och då frågade jag hur mycket ska man känna efter? Alltihopa kanske bara är hypokondri? Då skrattade han och sa Hypokondri är bara en fråga om patientens egen inställning.
Han menade att vid hypokondri tycker patienten ofta att vårdpersonal saknar empati, vilket inte är sant. Personalen har empati och förstår att det är jobbigt men kan inte tillåtas dras med i sjukdomen.

Klok kille!

måndag 9 maj 2011

Sammanfattning

3 års högskole studier.... Superroliga år men mycket slit och många omvälvande saker. Om resultatet blev ett högfärdigare jag får andra utvärdera. Mycket har jag lärt mig mycket mer borde jag har lärt. Men får väl citera mina lärare som säger att man aldrig blir fullärd och om man nån gång känner det så är man ute på mycket hal is.

Tittade tillbaka i lite anteckning i pedagogik kursen och fann detta:
  1. Lyssna till information i ämnet.
  2. Anteckna det du hör.
  3. Sammanfatta och renskriv dina anteckningar.
  4. Läs kompletterande litteratur i ämnet.
  5. Diskutera det du lärt med andra.
  6. Om möjligt; utför det du lärt.
  7. Undervisa andra i det du lärt.
Hur bra låter inte det? Lätt att följa steg för steg men tyvärr brukar det ta tvärstopp i sista punkten..... Hur många är intresserade av att höra vad nån annan kan eller vet?

söndag 8 maj 2011

Naturligt(vis)

Inspirerad av en mycket god väns funderingar så kan jag inget annat säga än att vara sig själv till 100% måste vara det bästa. Inte låtsas vara nån annan för att behaga. Inser att med åldern så uppstår en viss kräsenhet vilket visar sig genom att kvalitet går före kvantitet och några få vänner som man kan lita på i vått och torrt är det bästa.

fredag 6 maj 2011

Nåt för framtiden.


Bra ide för den som gillar rövslickeri!


onsdag 4 maj 2011

Metaforer

I ett samtal med en mycket god vän om att liknas vid kakor/bakverk så påstod hon sig vara ett rullrån hellre än en chokladbit. Rullrånet är sprött och smuligt (hmmm hur tänkte hon där?) medan chokladbiten blir kladdig när den blir varm.....
Vad vill jag själv liknas vid? En bilpåse? Finns i 3 olika färger och seg men god? Smörgåsrån - torrt och tråkigt? Kanelbulle - möjlig att rulla upp i lager efter lager?
Eller kanske:
Ett kinderägg - Nånnting speennande,Nått man kan leeka mee, å CHOKLAAAAAAD

Tja vänner, ovänner och bara bekanta - your choice!

tisdag 3 maj 2011

Förälskelse.


Med en avelshane i hemmet och regelbundna dambesök så undrar man ju om katter har känslor liknande människans. Lillgrisen har just nu en utländsk dam på visit och dom beter sig som riktigt kära. Putsar och stryker sig mot varandra. När den ena tappat den andre ur synhåll kuttras och lockas det till de hittar varandra igen.

Tänk så skönt...

det är att ha vänner som förstår, som vet och som kan. Som man kan ringa till när som helst, som är insatta i problemet och som är kloka. Tryggheten att kunna lämna ut sig själv utan att behöva vara rädd för att det sprids vidare. I LOVE YOU!
Ni behövs i mitt liv och jag hoppas att jag tillför er något. Mina nära vänner göra att jag inte behöver lösenordskydda min blogg för att där skriva ut mina bekymmer!

Kram!

söndag 1 maj 2011

Harmoni

Jag älskar ordet, det betyder så mycket. På utställning pratas det mycket om harmoni i utseende, hemma kan det vara harmoniskt möblerat/färgsatt, i ett förhållande kan man hitta korta eller långa stunder/ögonblick av harmoni. En balans och harmoni i kropp och själ, känslan av att vara tillfreds. Det är underbart att titta på något/någon som väcker väldigt varma känslor och känna harmoni. Det gör att man lätt fastnar med blicken och allt runt om känns oviktigt.

Att gräva i jorden, rensa ogräs och plantera skapar en stor harmoni. Det rensar ut de grå tankarna och skapar drömmar och verklighetsflykt.Att prata med en nära och kär vän i telefon eller över en kopp the´skapar harmoni.

Så livet på stiftelsevägen består just nu av stora portioner som skapar det vackra ordet:
Underbara framtidsplaner, kärlek till både människor och djur, nära kära vänner som betyder mycket och en inre ro....

Tänk att man får ha det så bra!

Var är hemma?

Blev för ett tag sedan tillfrågad om var hemma är. Frågan satte verkligen griller i huvudet...Var är hemma?
Hemma är ju i första hand där man anser ha sin huvudsakliga boplats, även platser, sällskap och annat med vilket man känner och vill uttrycka sin samhörighet. Det kan vara den plats där man föddes, där man växte upp, där man bor eller där man känner att man hör hemma. Men var har jag "hemhemma"? Är det var hjärtat finns eller vill befinna sig?

Jag kom fram till att jag har hemma och hemhemma. Var vilket är tror jag stannar hos mig själv. Än...