torsdag 30 juni 2011

Älskar, älskar inte...

Jobb, livet, nytt yrke, nytt privat liv, mina vänner, tillvaron....
Ja vad tror ni som läser....

ÄLSKAR SÅ KLART!


onsdag 22 juni 2011

Me, Myself and I!

Funderar och funderar över sakers orsak och beständighet. Ansvar och insikt. Vem ska ansvara för vem och hur. Om tvång och frivillighet. Förändring och val.

Slutsatsen blir: Jag ansvarar för att jag ska må bra. Ingen annan kan ställas att ansvara för att mig och mitt liv. Bara jag har rätten och skyldigheten att förändra. Jag kan inte sitta på ändan och anse att det är andras fel och andras skyldighet att se till att jag mår bra.

tisdag 21 juni 2011

Hög nöjesfaktor

Asgarvar i min ensamhet över min egen betydelse. Välriktade pungsparkar på Facebook tar inte så hårt som dom är menade. Det är mera som slag i luften. Tycker bara det är ömkligt och sorgligt att hålla på så.

måndag 20 juni 2011

Klimatförändring

Med risk för att låta gammal och sur så vill jag påstå att uppfödarklimatet blivit hårt. Individualismen blommar och egon nästan exploderar av lusta att hävda sig. Lusten att visa vem som är störst och bäst! Utan omtanke om andra, tanke på samarbete och egentlig tanke på vad som är bäst för rasen.
Uppfödning är en hobby, inget som sker på liv och död. Det ska vara kul att ställa ut, umgås med människor som delar ens intresse. Istället har det förvandlats till konkurrens och många gånger falska leenden och grattis. Testa och vänd ryggen till och det sitter en dolk mellan skuldrorna bildligt talat. Skitsnacket blomstrar! Men ett gammalt ordspråk säger att Lögnaren måste ha gott minne och det stämmer!

söndag 19 juni 2011

Svammelsurium

Vem ska jag tro på Tro på Tro på när
Tro på när allt är såhär?
Och ingenting vi nånsin med nåt menar
Vem ska jag tro på Tro på Tro på när
Tro på när allt är såhär?
Jag hoppas ändå på ett lyckligt slut

Jag undrar om nån ser
Undrar om nån ser
Att clowner inte ler
Jag undrar om nån hör
Undrar om nån hör
Att explosioner inte stör
Eller är allt bara cyniskt av ensamhet?
Vill så gärna tro
Men i den film som liknar den som finns
Börjar resan nu gå mot ett slut
För hjältarna har redan dött
Av avundsjuka, svek och sorg


Tänkvärda ord från Herr DiLeva

lördag 18 juni 2011

Jag tror att...

de beslut man tar avgör hur ens liv artar sig.

torsdag 16 juni 2011

Guldkorn i vardagen

Ursäkta uttrycket men i sommar kommer jag ha Häcken full! Jobba heltid och säkert en hel massa övertid. Här finns ingen tid för annat än det som är nödvändigt och det som ger guldkant.

Det blir inget innesittande med data, inget ligga på soffan och ömka mig själv utan nu måste tiden tas tillvara och användas till sånt som laddar energi.

Kan bara skänka en tacksamhetens tanke till de som finns närmast som skänker så mycket av sig själva. Bara blotta närvaron ger så ofantligt mycket och jag är så tacksam. Jag är lyckligt lottad och genom en del aktiva val så har jag hittat den rätta balansen!

onsdag 15 juni 2011

Beroende framkallande

Såg just en annons att Alkohol är beroende framkallande...Absolut, det vet väl alla. Men det finns minst ett dussin andra saker som är det också;
kärlek, uppmärksamhet, bekräftelse, mat, mediciner, rökning, droger, hobbies, beröm, motion, pengar och kaffe.
Kanske inte att glömma GODA VÄNNER!

Sänder en tacksamhetens tanke till de vänner som finns i vått och torrt. Likväl den som är svag som stark behöver sina vänner och det är viktigt att värna om varandra för förr eller senare behövs de.


tisdag 14 juni 2011

Frisk vs sjuk.

Jag tycker att frågan man bör ställa sig är ”vad behöver jag/min kropp för att bli frisk?” och vara öppen för att ändra allt möjligt! Kost, motion, livstil, till och med bostad! Man kan behöva ändra vilka man umgås med, hur man tänker, precis allt!

Jag tror det är just därför det kan vara så svårt att bli frisk. Allt beror på hur villig man är att förändra sig själv och sitt liv. Vi människor älskar vanor, även de dåliga vanorna. Så länge det är en vana så känner vi oss trygga även om det gör oss sjuka. Tanken är att få nya vanor som gör att man mår bra istället!

De flesta människor vill däremot bara ta ett piller och fortsätta leva som förut. Vi har lärt oss sen vi var små att när man är sjuk så går man till doktorn och tar ett piller och blir frisk. Vi lär oss inte att ta eget ansvar för vår hälsa.

måndag 13 juni 2011

Intryck som trycks in...

Jamen då var den lätta fasen över....Nu startar hårdvaran = det praktiska. Ta ansvar för andra människors hälsa och mående. Somliga skulle nog säga att jag klarar det dåligt men jag tror på eget ansvar för den som kan utöva det.
Tänk att skolan är över och jag fått arbete, heltid med nöjsam lön. Livet är riktigt gött.

Imorrn en ledig dag. Ska tillbringas i lugn och harmoni samt ett besök hos en mycket god väninna.

söndag 12 juni 2011

Amazing amusing

Har haft ett otroligt stimulerande samtal om kostnadseffektivitet, blodersättning, familjerelationer och tro överlag med Russelanerna idag...
He he he när deras ord tog slut så hänvisade dom bara till bibeln. Vi höll dem kvar 1,5 timma och när de gick tackade de för trevlig diskussion och sammantaget kan man säga att dom tycker att rökning är lika skadligt för hälsan som att lämna deras sekt.

Kissekissekisse kommsi kommsi

Nu har den skådats! Den vackraste Cornishen alltså! Välkommen säger jag bara!

fredag 10 juni 2011

Kontakter = rikedom

Sitter och känner mig nöjd över kontakter och trevliga såna.....
Planer smids! Så nya tider härliga tider!

Gör om gör rätt.

Ser att vissa saker måste ändras....

onsdag 8 juni 2011

Sorgset

Samtidigt som min nya karriär startar så kommer jag att möta en stor sorg. På min avdelning...Klurar och funderar o jag kan förbereda mig på något sätt....

söndag 5 juni 2011

Examen!

Bortgjort och nytt liv ska till att starta i flera bemärkelser!

fredag 3 juni 2011

Smile

Sitter med ett stooort leende på läpparna. :)

onsdag 1 juni 2011

Nya tider....

Så var examensdagen lika med gårdag. Morgonen startade med samtal med mina närmaste vänner. Sen en liten åktur i lastbil ( inte lätt att med snäv klänning klättra upp och ner och graciöst dessutom), sen systemet med H, champagnelunch på kåren. Lätt susig i huvudet och glad i mössan intogs Folkets Park. Fina tal av både lärare och elever. Utdelning av brosch och diplom. Fotografering. Middag på O´Learys tillsammans med pappa, hans sambo, min dotter och min älskling. Sedan kaffe hemma. Och presenter...
Därefter dusch och sen mys med glass i soffan.

Kunde det blivit bättre? NEJ!