lördag 30 juli 2011

Lyckokatt

Jag har en lyckokatt i famnen, den spinner lyckotråd. Lyckokatt, lyckokatt, skaffa mig tre ting: skaffa mig en gyllne ring, som säger mig att jag är lycklig; skaffa mig en spegel, som säger mig att jag är skön; skaffa mig en solfjäder, som fläktar bort mina påhängsna tankar. Lyckokatt, lyckokatt, spinn mig ännu litet om min framtid!

fredag 29 juli 2011

En bubbla....

Ibland kan jag känna att jag önskar att livet gick att stoppa, sätta på paus och bara njuta av allt. Att det alltid ska vara som nu, inget får ändras. Att tillvaron kan inte bli bättre än nu, för hur ska jag isåfall stå ut. ;)

torsdag 28 juli 2011

Oj oj oj oj

Men herregud va bra jag har det! Bra jobb, bra lön, bra liv och alldeles otroligt lycklig!

tisdag 26 juli 2011

Snällhet lönar sig

4 dagar till ända. Många och långa timmar med svårt sjuka patienter som flera av dem fått livsavgörande och omvälvande besked. Anhöriga som kommer och frågar och man sitter där och får sålla sanningen eftersom JAG vet att deras mamma har ex cancer i hela magen men doktorn ännu inte berättat det. Patienter som sitter på sängkanten och berättar att jag är nöjd, jag har gjort bokslut. Har smärtor som ingen av oss kan fatta men är ändå tillfreds.
Patienter som får besked om obotlig sjukdom och är nöjd över att få veta vad det var.

Att vid varje pass få höra: Gud va skönt det var du som kom. Sen få 600 Kr till personalkassan att köpa tårta för. Det är plåster på såren för stress, vanmakt och sorg. Det värmer ett sjuksköterskehjärta! :)

måndag 25 juli 2011

:)



"Jag älskar dig mer än alla fjärilar flyger"

Solidaritet

Egoism är fult och altruism är ovärdigt. Så långt kan jag uttrycka mig klart! Men att formulera mina tankar när det gäller egomännskor som bara tänker på sig och sitt är svårt. Det får räcka med att skriva att jag blir så himla arg när det inte finns en gnutta vilja att se annat än det som rör sin egen person och det som gagnar en själv.


söndag 24 juli 2011

Ilska

Jag blir så ända in i helvetes jävla satans förbannad! Snart måste jag skrika i nåns öra hur jävla fel och dumt det är!

onsdag 20 juli 2011

Hänger...

Som rubriken anger så sitter jag i soffan och hänger. Anser att kvällen vara är en transportsträcka till att få inta sängen. Läckert att redan på morgonen vakna, kliva upp och storlängta till kvällen och sängdags.

tisdag 19 juli 2011

Lyssna och sen ta makten!

Det snackas mycket om att lyssna på sin kropp och känna efter. Hur skulle det bli om alla inklusive jag gjorde det? Om jag varje morgon känner efter och lyssnar skulle kroppen tala om att:
Klockan är bara 5 på morron, gå å lägg dig igen förhelvete. Nacken värker också! Ligg kvar. Din fingrar kommer ändå inte att funka idag eftersom dom domnar. Skit i allt. Stanna hemma!

Men jag vägrar lyssna på vad den late jäveln säger! Det är jag som har kommandot inte min kropp!

måndag 18 juli 2011

Tänkvärt!

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

söndag 17 juli 2011

Betraktelser

Att ställa sig som opartisk utanför sin egen kropp och liv och sen betrakta mig och min tillvaro. Vad ser jag då? En ego kvinna som bara tänker på sig skiter i vänner katter och släkt bara för att nå målet? En kvinna som lever i misär med stök och bök utan att ta konsekvenser av sitt handlande? Ser man en svag liten osäker människa utan trygghet?

Säg mig vad ser du?

lördag 16 juli 2011

Ofta och igen och igen.

Att aldrig sluta förvånas och förfäras verkar vara en del av livet. Alltså lika bra och lära sig det, men hur lätt är det?

tisdag 12 juli 2011

Gör en..

klapp på axeln eller medhåll att man går vidare och utvecklas? Det tror inte jag. Snarare tvärtom. Kritik ger förändring/förbättring. Annars är risken stor att det trampas vidare i samma fotspår. Tvi för ja sägare och folk som jamsar med.

torsdag 7 juli 2011

Status uppdatering...

Examen för en månad och 1 vecka sen. Känns som värsta nedförsbacken, det susar om håret och blåser i öronen. Eller tja nåt liknande.
Första dagarna väntade man på att nån skulle dubbelsignera och kolla allt man gör som när det var elevtid, efter nåt tag så kändes det mindre No No att gå in i läkemedelsrummet själv men fortfarande fel att signera Morfin och sånt ensam. Blanda dropp OK men man tittade gärna över axeln om nån skulle säga OK: ).
Idag kom legget....Shit nu är det absolut ingen återvändo. Inga excuses, nu äré på riktigt!

söndag 3 juli 2011

Det jag längtade efter...

har infunnit sig; fridfullheten, tillfredsställelsen, lugnet och vissheten.

lördag 2 juli 2011

Hur får man det?

Eget förvärvat? Smittat? Genetiskt? Miljöbetingat?

Säkert alltihopa. Vissa oönskat andra på egen begäran!