måndag 31 oktober 2011

Skojigheter

Jag kan bara konstatera att:
Jag hade inte en aning om att man kunde ha så kul tillsammans! Samtidigt som det bygger på ömsesidig respekt och tillit!

Jeeesus vilken hit, vilken lycka, så fantastiskt!

lördag 29 oktober 2011

Jobbet

Att arbeta på en enhet som jag gör innebär att träffa en mångfacetterad skara människor. Alla har sin ryggsäck sina erfarenheter minnen och åsikter. Olika sjukdomssymptom som yttrar sig på olika sätt. Somliga lättare att få kontakt med än andra. Vissa lämnar ut allt och mer där till om sig själv andra lämnar inte en gnutta.
Vissa är villiga till förändring och inser att början sitter hos dem själva, andra tycker att det är samhällets, vårdens, personalens skyldigheter att se till att personen i fråga mår bra. Då spelar det ingen roll om predikan om eget ansvar....

måndag 24 oktober 2011

Tillfreds

Tänk så härligt att kunna känna sig tillfreds..... Lugn känsla i magen, frid i sinnet och bara vara uppfylld av harmoni.

söndag 23 oktober 2011

Relationer..

Bygga relationer det görs varje dag, på jobbet, hemma, med vänner och affärsmässigt.

Det viktiga är att man säger till sig själv att man kan inte bara ta och ta utan man måste även ge i relationer. Ibland stöter man på personer som är duktiga på att ta, men mindre duktiga på att ge.

Det lönar sig inte bli arg, utan man ska gå vidare och fokusera på annat.

Man har inte tid, råd eller kraft att lägga vikt på varför just den inte hjälper mig. Då vet man till nästa gång. Lägg fokus och vikt på det du vill uppnå istället för att haka upp sig på varför vissa människor inte ger utan bara tar.

Jag brukar tänka så här, man har lärt sig något nytt och insett att hjälpen kommer inte där man kanske trodde att den skulle komma ifrån. Oftast biter sig dessa personer som bara tar av andra sig själva i svansen.

Personer som bara tar, faller själv och då faller han eller hon tungt. Gå vidare och jobba på, lägg inte energin bakåt utan sikta framåt. Det var ändå ingen relation att bygga vidare på, var glad att det kom fram nu och inte sen.

Relationer som blir livslånga, framgångsrika och positiva oavsett privata, arbetsmässiga eller företagsmässiga är en av hemligheterna, förmågan att kunna ge och ta emot.

fredag 21 oktober 2011

Fantastiskt

Oj vilka underbara dagar! Helt fantastiska människor och jag är så tacksam för att ha lärt känna dem. Jag har för övrigt bara fantastiska vänner i min bekantskapskrets. Kan hända slimmade krets men jag är ytterst mån om att ha de som jag kan lita på och de som tillför min tillvaro något.

fredag 14 oktober 2011

Generellt dragna över en kam! (OBS! en dos humor)

Om psyksjuka kan man generellt säga att:

* Fixering vid läkemedel - de har alltid för få
* Är alltid missförstådda
* Har alltid en god vilja att samarbeta - till egen förmån
* Är oerhört manipulativa - ordnar händelser i både förskott och efterskott till egen fördel
* Drar sig inte för nåt.....

:)

söndag 9 oktober 2011

Broschet

Maria-rosen som står för tystnadsplikt. "Sanitas hominum" som står i överkanten betyder Människans hälsa. Broschen är från 1956.

fredag 7 oktober 2011

Cdrfgtyhujnhbguikjlö .......

Hur kommer det sig att somliga enbart tänker på sig själva och sitt?
Såna som måste hävda sig med vad gäller att få "tömma" sitt innersta och lämna andra tomma?
Utnyttja de som finns, lyssnar och stöttar men var finns intresset tillbaka?
Folk tröttnar på att vara en klippa,en axel.. att inget få tillbaka.


Kverulanter och simultanter...

Jeeesus va jag är trött. Haft huvudet i ett getingbo hela jävla dagen. Dagen har kantats av simultanter, kverulanter sjukheter, hemskheter, översitteri och mycket mer. Hur fans mycket måste man som personal tåla av patienter som vill ha sjukdomsvinst? Shit pomfritt vad många det finns som utnyttjar systemet!

tisdag 4 oktober 2011

En dag i mitt liv...

Upp 5, käka frukost, in till byn och möta dottern som ska till skolan. 9.00 bege sig till skolan för utvecklingssamtal. Klart 10.00. Sortera tvätt och käka lunch, plocka isär hyllan och lasta i bilen. 11.45 första tvättmaskinen på G. Ringa nödvändiga samtal. 12.45 ner till tvättstugan och lämpa över till tumlaren och 2 nya maskiner på G. Tvätta av sig och sen till sjukgymnasten 13.30. Klar 1415 direkt till tvättstugan och ta ur tumlaren för att sen fylla den igen. Upp och vika in tvätt sen ner igen och hämta resten. Träffa dottern 15 minuter och sen iväg och ta upp pären och göra köttfärsbiffar. Nu snart middag....Kaffe och sen skruva ihop hylla.

OM det ändå kunde vara kväll snart....gäsp

måndag 3 oktober 2011

Lycka

Idyll
av Karin Boye

Din röst och dina steg faller mjuka
som dagg på min arbetsdag.
Där jag sitter är det vår i luften omkrng mig
av din levande värme.
Du blommar i min tanke, du blommar i mitt blod,
och jag undrar bara,
att inte mina lyckliga händer slår ut i tunga rosor.


Om
av okänd

Om en droppe vatten var en kram,
skulle jag ge dej havet.
Om ett moln var en puss,
skulle jag ge dej himlen.
Och om kärlek var värme,
skulle jag ge dej solen.