torsdag 30 april 2009

Tankar och minnen

Sista april väcker minnen och nostalgi till liv, men samtidigt så tänker jag på alla som råkar/råkat illa ut. I ungdomen var sista april en riktig festardag, jag kommer själv ihåg min första fylla hur man blev bjuden kors och tvärs av äldre egna kompisar och mina föräldrars kompisar. Själv skulle jag aldrig komma på tanken att bjuda dotterns kommande tonårspolare på rent brännvin direkt ur flaskan. Jag kom ihåg när man dagen efter kollade in brasan och fann kompisar sovande intill brasan och man bara skrattade och sa; Men .... har du sovit här i år igen?! Var det inte kallt? En sista april skulle bästa kompisens morsa och farsa bort så vi rustade för fest hemma hos henne. Vi visste att de skulle komma hem 1: maj på kvällen så vi städade järnet. Tilltaget lyckades inte riktigt för rumsbordet var inte lika helt som när de åkte och dessutom hade vi städat bättre än det var innan dom for.....Kan man säga att det var tider det???? Idag skulle jag verkligen inte vilja släppa ut min dotter på såna upptåg och vill knappt gå ut och kolla brasa i sånt område själv fastän jag är vuxen. Sista året brasan tändes på Udden så gick vi dit för att kolla. Nyktra tack och lov, vi fick gå hem ganska snart då en flaska bara kastades upp i luften och ramlade rakt ner i skallen på H, med blodet rinnande över ansiktet och en av mina vantar som stoppande gick vi hem och kom fram till att så var det inte när vi var unga, vill jag åtminstone tro.

För 2 år sen kollade vi in brasan på Cuba, dottern var med och vi fick gå hem tidigare då hon var så himla rädd för sina kompisar fulla föräldrar.
Vad blir då kontentan av detta resonemang? Egentligen ingenting för det var inte bättre för 25 år sen än nu, antagligen kommer man bara ihåg det som var kul och minns inget annat eller så var det lugnare ungdomar och mindre hemskheter förr mot nu. Jag har inget svar, bara ett påstående; Ta´t lungt allihopa! Skjut inga raketer i fyllan, bjud inte ungdomar på nåt starkt men njut av att våren är på väg!

tisdag 28 april 2009

My turn!

Fucking fuckings jävla skit va trött jag är!!! Att vara elev tar knäcken på mig. Man ska fan vara ett steg bakom men nästan ett steg framför sin handledare, och ibland är man så efter att man nästan hamnar på toa med sin handledare. Idag frågade doktorn en patient om hon haft ont i vaderna; Nja bara lite svara hon. Baggis för helvete tänkte jag mina stormvärker. benen känns så svullna att sockanten antagligen måste blötas loss. Samtidigt ska man vara alert och glad och villig att göra allt förbannat skitgöra.

Så till det positiva. Det är intressant! Idag har jag lärt mig om broken heart syndrome dvs takotsubo, AV block 1, förmaksfladder, cardiomyopati och massa mer!!!!Så det är intressant som fasen. Det är antagligen bara min kunskapsnivå som är för låg. Mera plugg måste det till...Ihelgen tvingas vi ha egna patienter. Ronda, planera, provtagning, sjukgymnastning, EKG, hemgångs planering, medicinera, dokumentera. Antagligen blir saker o ting mindre rörigt med 1 el 2 egna patienter.

Tjoho for life as it is!

lördag 25 april 2009

Tingeling!

Jordgubbar doppade i vit choklad och snowball. Kan livet bli bättre en lördagkväll?

fredag 24 april 2009

Från förvirring till lycka!!!

För tusan! Vilken rolig praktik! Jag får bara göra kul saker! Bara göra sånt som jag inte får annars och inte torkat skit en enda gång denna vecka. Bara det är ju en höjdare. Jag har: satt dropp, tagit bort dropp, delat och gett medicin, gett i.m injektion, satt pvk, tagit prover, varit med på bladder scan och så himla mycket mer! Min klasskompis tror att jag fått fnatt eller nåt bara för att jag ser glad ut(undrar hur det annars ser ut.Hmmm) och tycker detta är livet! Samtidigt som det känns så förbjudet! Att få ta ssk nyckeln gå in i med.rummet och hämta eller göra iordning medicin och dropp. Kolla ekg och faktiskt kunna se och tolka vad som är.This is fun!!!!

onsdag 22 april 2009

Usch

Hur ska man agera när man får veta saker man egentligen inte vill veta? Ska jag bry mig mest om mig och mitt "välmående" eller krypa till korset och se till att allt blir bra, denna gång också. Därmed erkänna att det var jag som gjort fel/dumt/ varit idiotisk? För jag borde väl få ha min stolthet kvar likväl som andra håller hårt på sin och inte kan erkänna misstag. Så bara för att nån nu ev är sjuk så rubbas hela tillvaron......

Ja hörrni det är inte lätt att vara dum, inte för nån!

lördag 18 april 2009

Den som ändå var liten igen.

Inga bekymmer har dom! E och hennes polare S har lekt med vatten på altan. Så oerhört oförnuftigt men så kul! Dom är superglada och blöta. Lyllosar!

fredag 17 april 2009

Livet i verkligheten

Min verklighet består av massor med måsten. Jag drivs av måsten och får saker gjorda på grund av dessa. Ofta utför jag inte saker förrän måstet är tydligt men då kan jag å andra sidan bli otroligt effektiv och få massor gjorda. I bland kan jag förvåna mig själv med att göra saker utan att måsta. Lustigt, såna gånger vill jag ha beröm, men berömmet uteblir ofta och jag kan komma på mig själv med att bli sur på min familj för att dom inte ser.
Som kvinna på en kvinnodominerad arbetsplats är det lätt att irriteras och antagligen irritera själv. Sällan eller nästan aldrig delas beröm ut. Synd för vi behöver uppskattning och bekräftelse. En del mer än andra. Det höjer självförtroendet och nästa steg blir att man kanske presterar mer och bättre. Synd bara att chefer inte fattat detta. Enligt undersökningar är det chefen som står för mesta otrivseln på ett arbete. Undrar hur det känns att veta som chef?
Nåja summan av kardemumman blir att stå upp tjejer! Kämpa för det du tror på, gör det till ett måste, tala om det för andra så att alla vet att du "måste" och ställ rimliga mål. Målet för mig är otroligt viktigt just nu.

Tufft att plugga? Absolut men jag har mitt mål i sikte. Det är är en baggis att gå till och från jobbet, leva utan dåligt samvete när det gäller pluggandet. Längtar dit! Men det blir min tur så småningom!

Svamligt? ja absolut men min hjärna är ganska rörig och det är först när jag ska sova som oredan läggs till rätta och bli reda.

Godkänd

Examinerad och godkänd i sugteknik, syrgasgivning samt bäddning. Det ni, låter som en helt annan karriärsinriktning än den jag valt.

torsdag 16 april 2009

Examination i morrn.

Japp så är det, alltså som rubriken säger. Examination i syrgas behandling, sätta pvk, ge intramuskulära injektioner, subcutana injektioner och sugning. Ohhh jag har aldrig sugit offentligt förr.... *rodnar*. Skojar bara!!!! Vi ska suga i munnen på en docka.
Oj hur fel kan det uppfattas???? Nåja den som tänker på annat än avancerade övningar som helst sker privat förstår vad jag menar.

*Fniss*

onsdag 15 april 2009

Hmmm

Det kryper i kroppen och jag vet inte vad som är fel. Förstår inte vad som får mig att må så här.

måndag 13 april 2009

SJÄLVKÄNSLA OCH SJÄLVFÖRTROENDE

Självkänsla är egenskapen att uppleva sig själv som kompetent att klara av livets grundläggande utmaningar samt förtjänt av framgång och välmående.
Självkänsla anses av många hänga ihop med om man som barn fått uppleva kärlek eller inte.

Självförtroende är när man har mod nog att våga göra saker man vill, och känner sig trygg i sig själv. Personer med bra självförtroende uppfattas ofta som självsäkra och "coola", medan personer med dåligt självförtroende kan uppfattas som blyga och osäkra. För att få ett bra självförtroende behövs det ofta uppmuntran och kärlek .

söndag 12 april 2009

Glad Påsk!


Helgen har bestått av påskpyssel och kattunge mysande. Småttingarna är nu 8 veckor och sjövilda emmellanåt. Idag har förkylningen slagit till och helst skulle jag vilja ligga i soffan under en filt med 3 vuxna katter och bara bli uppassad med allehanda godsaker. Men det blir sällan som man önskar eller tänkt sig. Har dessutom lärt mig och blivit vis av erfarenheten att man ska vara försiktig med vad man önskar sig. Nåja, Pannacottan med punch och färska bär väntar. Kanske det kan lindra obehagn av förkylningen!


Kram på er

fredag 10 april 2009

New me.

From blondish to brownish in just a few seconds. I like it!!!!
Tack K!!!

torsdag 9 april 2009

Life is good!!!!


Yihaaa! Nu börjar tenta resultaten komma efter den nästan omänskliga kursen Biomedicin och farmakologi. i ämnet ingick Allmän Farmakologi, Läkemedelsräkning, Mikrobiologi och vårdhygien samt klinisk kemi. Summa summarium 4 tentor på 5 veckor!!! Bitvis var förtvivlanskänslan mycket stor! Men nu så är det mycket ljusare!!!! VG I Mikrobiologi och Farmakologi. Läkemedelsräkningen som hade nolltolerans mot fel blev godkänd direkt. Nu saknas bara den kliniska kemin....


Kan påsken bli annat än bra nu???? Mat i kyl och frys, öl och snaps på kylning, gott i skafferiet, nystädat lite pyntat och ledigt i 6 dagar! Vad sägs? Kan nåt bli fel????? Liten bild på liten lila kille 7 veckor gammal!


Glad Påsk på er alla!

onsdag 8 april 2009

De ska skicka bajs till politiker..

Dagens häftigaste rubrik i Expressen. Tanken som slog mig var att jag skulle oxå vilja va med och göra det!!!!! Det har de allra flesta av dem gjort rätt för. Och de allra flesta av oss vanliga dödliga har gjort rätt för sig att få skicka alternativt "pula" in skiten i deras brevlådor!

He he Glad Påsk!

tisdag 7 april 2009

Huskatts standard :)

Huskattens standard:
Kropp: Huskatten är en stor katt, såvida den inte är en liten katt eller en medelstor katt.
Svans: Svansen är lång och tunn, såvida den inte är kort och tjock. Ibland finns där ingen svans.
Päls: Pälsen är kort, mjuk och glänsande, utom när den är lång och rufsig. Ibland är den lång och mjuk, eller kort och rufsig, eller lite av varje.
Färg & mönster: Svart eller vit, röd eller grå eller någon kombination av dessa färger. Den är enfärgad såvida den inte har ränder eller prickar, eller medaljong eller väst och stövlar, bläs, fläckar eller strumpor. Ibland är huskatten spotted med randiga fläckar.
Fel: Inga fel ges för variationer på ovanstående standard
Ganska kul!

Tjatmamma

Varför ska man behöva tjata? Snälla ät, snälla städa, snälla gör läxan, snälla gå å lägg dig...Snälla snälla snälla..... Men jag vill inte får man till svar eller sen. Grrr sen gör mig galen. Det som kan göras nu ska inte lämnas till sen!!!!!!Åtminstone inte i detta hus.

Efter tillräckligt mycket snälla med snäll röst blir den snälla rösten mycket osnäll.

/S

måndag 6 april 2009

Stolt!

Igår kväll deltog jag i GM i frågesport! Ett litet lokalt arrangemang. Mitt lag toppades av en fd NO lärare, hans fru som själv ifrågasatte varför hon var där, ordförande i föreningen som har ett enormt djur och växtkunnande och så lilla jag.
Vi var ett superlag. Tanten skrev och vi andra svarade. Vi arbetade taktiskt och när tävlingen var slut var vi i delad ledning. Så via utslagsfrågor så kom vi tvåa. Inte illa alls. Den vanligtvis sura damen sken som en sol och tyckte absolut att vi skulle ställa upp med samma lag nästa år.
Och ja, varför inte?!

söndag 5 april 2009

Hur uppfattar andra andra?

Hur uppfattar vi varandra? Vad tycker någon om mig? Jag som person!
Satt och funderade på detta i helgen. Tänkte på hur en person som möter mig för första gången. Tänkte på hur man uppfattar mig vid första mötet.
En glad och trevlig person eller värsta apan?
En gåpåig kvinna?
En ledare eller passiv?
En kvinna med många järn i elden?
En kvinna som aldrig kan vara tyst?
En god medarbetare?
En slarvig och glömsk tjej?

Tänk att få gå in i huvudet på dem man möter och få en liten glimt av vad de tänker. Det skulle antingen bli en höjdare eller det värsta tänkbara som finns. Men bara grejen för att kunna ändra sig. För att kunna göra något bättre. För visst vill jag bli bättre. Bättre kollega, medmänniska och mamma. Tänk om man fick feedback på alla möten. Alla människomöten man gör. Varje dag. Även få tips på vad man ska tänka på. Nästa gång, vid nästa första möte.
Det skulle jag behöva. Någon som berättade vad jag gjorde bra och framförallt dåligt. Men även vad jag skulle förbättra. Som kollega, medmänniska och mamma.
Men sedan är det ju i betraktarens ögon man bedöms. Vad som finns i betraktarens ryggsäck, vägs in. En person uppfattar mig säkert på ett positivt sätt medan en annan ser mig som ett hot. Alla har ju rätt till en uppfattning. En uppfattning av mig som person…
Sen skulle det säkert göra ont både här och där. Ont när jag inser att alla kan inte älska mig och alla behöver inte älska mig för jag har mina närmaste som redan gör det. Fastän man försöker göra sitt bästa. En acceptans är helt klart godkänt som uppfatttning av mig.

/S

torsdag 2 april 2009

Skatten den kära skatten!!!

Jag är överväldigad. Så mycket som jag får igen detta år har jag aldrig fått igen. Mina kära vänner det lönar sig att plugga och inte ha nån inkomst. Om man bortser från den lilla detaljen studielån förstås.....

onsdag 1 april 2009

Undrar...

vad jag kan ha missat/glömt? Har presic startat en ny kurs: sjukdomslära med hjärt- kärl -lung sjukdomar samt diabetes. Det känns ganska lungt inte så mycket tokplugg och det ger mig känslan av att jag missat eller glömt nåt. Men vad??? I föregående kurser har paniken infunnit sig omgående och känslan av att inte hinna och räcka till har legat som en tungt ok på axlarna. men nu.... Tja det känns ganska bra men jag kan ändå inte komma ifrån känslan av att förbisett nåt.